ye-logo.v1.2

Оновлений Кам'янець-Подільський чекає туристів

Суспільство 2483
kam-pod.gov.ua
Дзвіницю Ратуші пофарбували альпіністи . Фото: kam-pod.gov.ua

У місті відреставрували Ратушу і Вірменський колодязь, відремонтували дороги, а також оновили вуличне освітлення.

Міський голова Кам'янця-Подільського Михайло Сімашкевич зі своїм заступником Сергієм Бабієм та представниками засобів масової інформації проінспектували окремі об’єкти міста. Про це повідомляє прес-служба міської ради.
Мер оглянув вулицю Зарванську, яка за останні два роки зазнала значних змін. Окрім реконструкції тротуару, там оновили й вуличне освітлення.
"Після того як було відремонтовано дорожнє покриття на Зарванській, яке знаходилося в жахливому стані, постало питання про те, щоб забрати з території Старого міста бетонні стовпи електропередач. Завдяки роботі електриків міського району електромереж та працівників "Міськліфтсвітла” здійснено монтаж вуличних ліхтарів, які до речі, виготовив наш місцевий коваль. Тепер ввечері тут надзвичайно гарно”, – зазначив міський голова Михайло Сімашкевич.
Також мер разом із журналістами оглянув, як продовжуються роботи на Ратуші. Останній раз ремонтно-реставраційні роботи по фасаду проводились ще в 2008 році, тому історична пам’ятка потребувала оновлення зовнішнього вигляду.
Використавши частину коштів, отриманих від сплати за проїзд транспортних засобів на територію частини Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника, альпіністи пофарбували дзвіницю Ратуші. Наразі продовжуються роботи на основній частині будівлі.
За кошти, отримані за проїзд через музей-заповідник, пофарбували також Вірменський колодязь, який обіцяють найближчим часом підсвітити.
“У планах на найближчі два роки – оновити фасади всіх музейних об’єктів, щоб вони були привабливими для туристів”, - зазначив директор історичного музею-заповідника Віктор Травінський.
Вжито заходів і щодо попередження руйнування пам’ятки архітектури національного значення – Вітряної брами. Працівники ПРАТ "Кам’янець-Подільськреставрація” провели тут поточний ремонт тунельного проїзду. 80 тисяч гривень теж використали з плати за проїзд територією музею-заповідника.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую