ye-logo.v1.2

Орест Лютий (Антін Мухарський) презентує подолянам свою «Лагідну та сувору українізацію»

Афіша 6965
Фото: http://www.theinsider.ua

26 листопада він виступатиме на сцені обласної філармонії

В рамках всеукраїнського концертного туру 26 листопада до Хмельницького завітає лідер гурту «Сталін унд Гітлер капут», «професор антропології та просто старий музичний рецидивіст» Орест Лютий. Виступає під цим сценічним псевдонімом відомий український телеведучий, актор та співак Антін Мухарський. Артист презентуватиме подолянам свій гуманітарний культурологічний проект «Лагідна та сувора українізація» та пісні з нового альбому, вихід якого запланований наприкінці року.
За словами Мухарського, цей проект зародився більше 20 років тому. Проте матеріалізувався лише у серпні 2012 року – як реакція на українофобську політику держави. Його мета – «українізація найодіозніших проявів російської попси та шансону, пісень радянських часів, міського романсу, традиційної естради та кіно-хітів». До прикладу, усім знайомі «Владимирський централ», «Білий лебідь на пруду...», «Мурка», «Дєнь Побєди» він виконує в «естетиці бандерівської криївки». «Орест Лютий – це спроба культурологічного опору тій тотальній дебілізації, яку провокує дика популярність російськомовної попси і шансону, – роз’яснює Антін Мухарський. – Орест Лютий теж співає шансон, але українською, з гумором і артистизмом».
Артист просить всіх чітко розрізняти поняття росіянина, москаля, кацапа, українця, малороса і хохла, які фігурують у більшості його піснях, адже без розуміння цих визначень творчість співочого професора може видатися не чітко спрямованою, безглуздою або ж занадто радикальною.
А ще Орест Лютий не рекомендує відвідування свого концерту людям без почуття гумору, «із нестійкою психікою та ознаками політичної шизофренії, людям із синдромом пострадянського даунизму, прихильникам різних тоталітарних ідеологій, безкультурним хамам, вагітним та дітям до 18 року…» Адже у його текстах присутня «дозована та вмотивована кількість ненормативної лексики».
Вартість квитків на «Лагідну та сувору українізацію» Ореста Лютого: 60-150 гривень.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую