ye-logo.v1.2

У Хмельницькому нищать зелену зону

Суспільство 2949
Фото: автора

В цьому переконані активісти, які під стінами міської ради вимагали у чиновників припинити антиекологічну діяльність.

Ініціативна група екологічних громадських організацій «Оборона зелених насаджень міста Хмельницького» разом із небайдужими містянами звернулася до мера і депутатів з вимогою припинити забудову зелених зон міста. Під міською радою активісти влаштували екологічну акцію “Зелений майдан”. Учасники тримали в руках плакати з написами “Зелені зони — легені міста. Збережемо їх!”, “Ми не хочемо жити на асфальті”, “Не знищуй легені планети”. Перед адмінбудівлею активісти поставили символ народної люстрації — сміттєвий бак. Як зазначають організатори, “Зелена люстрація” чекає на головного архітектора міста Віктора Дунаєвського, за підтримки якого, вважають вони, погіршився екологічний стан Хмельницького.
“У нас переважає споживацьке і комерційне ставлення до зелених зон. А чиновники замість того, щоб дбати про екологію довкілля, намагаються “оновити” план міста, змінивши їх призначення. Проте сьогодні ми не говоримо про конкретні випадки порушення законодавства, а закликаємо владу припинити антиекологічну діяльність”, - пояснила голова Хмельницького обласного осередку Всеукраїнської екологічної ліги Наталія Міронова.

На акцію прийшли представники різних громадських екологічних організацій міста, студенти та небайдужі містяни, яких хвилює екологічний стан довкілля. Активісти обурені, що зелена зона Хмельницького тотально забудовується. Особливо їх турбує забудова заплави річки Південний Буг, біля вулиці Прибузької.
“Ця річка є родзинкою нашого міста. Якщо ми забудуємо ще й цю територію, то зробимо гірше, насамперед, собі. Зелені зони — це важливий компонент не тільки архітектури міста, а й нашого здорового життя серед асфальту. Не дарма діти ще в школі вчать, що зелені зони — це легені міста, і саме вони рятують нас влітку під час спеки”, - підкреслила представник обласної еколого-правової громадської організації “Подільське екологічне товариство” Людмила Казімірова.

Секретар Хмельницької міської ради Костянтин Чернилевський, який вийшов до активістів, обіцяв звернення ініціативної групи особисто передати меру.
“Я думаю, що претензії щодо екологічного стану міста - справедливі. Але потрібно починати завжди з себе. Ми щороку висаджуємо близько двох тисяч дерев у місті. На жаль, приживається з них лише близько двохсот. Погоджуюсь, що зелені зони треба збільшувати. Але що конкретно зараз хочуть ці активісти — не розумію”, - сказав він.
Наприкінці акції на сміттєвий бак наклеїли плакат з прізвищем головного архітектора. Далі активісти планують взяти участь у спільному засіданні громадської ради облдержадміністрації і виконавчого комітету міської ради, що відбудеться 11 листопада. Там обговорюватимуть питання стану зелених насаджень міста.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую