ye-logo.v1.2

Трактор польський, запчастини індійські: на Хмельниччину імпортують товари з 50 країн

Економіка 2591
Фото: wealthresult.com

226 тисяч тонн іноземного краму завезли цьогоріч на територію області.

Протягом десяти місяців 2014 року підприємці Хмельниччини ввезли на терени краю 226 тисяч тонн іноземних товарів на суму 4 мільярди 182 мільйони гривень, що на 11% більше, ніж в аналогічному періоді 2013 року. При цьому інспекторами Хмельницької митниці оформлено 9 659 митних декларацій в режимі “імпорту”.
“Одним із основних ввезених товарів є неопромінені паливні елементи для ядерних реакторів (твели). Цієї продукції ввезено на суму майже 300 мільйонів гривень. Також на терени краю підприємці області ввозили прокат плоский, нафтопродукти, полімери, промислове та сільськогосподарське обладнання, транспортні засоби, запасні деталі до автомобілів”, - повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби у Хмельницькій області.
Як інформує відомство, загалом бізнес-спільнота Хмельниччини імпортує продукцію з більш ніж півсотні країн світу. Основними постачальниками зарубіжних товарів є країни Євросоюзу. Одним з основних стратегічних партнерів є Польща: імпорт польських товарів становить 14 відсотків від загальної ввезеної продукції краян у січні-жовтні нинішнього року.
Також повідомляють, що з Італії, Ізраїлю, Франції, Німеччини та Індії підприємці ввозили обладнання для сільського господарства та птахівництва. Різноманітне промислове обладнання та товари привезено з Румунії, Білорусі, Китаю, Литви, Нідерландів, Франції. Сідельні тягачі та вантажівки слідували з Польщі та Естонії. Потужна сільськогосподарська техніка, ввезена з Бельгії, Польщі та Німеччини, допомагала аграріям Хмельниччини у вирощуванні та зборі урожаю.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую