ye-logo.v1.2

«Український боєць рішучий і готовий наступати»

Суспільство 2364

Про збірний образ учасника АТО хмельничанам розповів військовий і політик Ігор Андрійченко.

Напередодні річниці Майдану мешканець Чернігова, військовий та політик (учасник партії «Демократичний альянс») Ігор Андрійченко розповів про ситуацію в зоні проведення бойових дій, ставлення населення східних регіонів до війни, а також про політичну ситуацію у країні.
Ігор Андрійченко нещодавно повернувся із зони АТО на ротацію, де протягом травня-жовтня служив старшим лейтенантом мотопіхотного батальйону. За його словами, у регулярній армії продовжує панувати корупція, а у солдатів немає високої мотивації захищати свою країну.
«Якщо у добровольців, які пройшли спочатку Майдан, а потім пішли на війну, патріотичний дух на високому рівні, то у простих солдатів, які проходять військову службу, слід його виховувати. Також варто покращувати якість озброєння та професіоналізм військових», - каже пан Ігор.
Та найболючіша проблема в армії, на думку Ігоря Андрійченка, - це корупція.
«В армії корупція ще більша, ніж в інших сферах суспільства. Вже приймаються антикорупційні закони, але потрібна політична воля, щоб втілити їх у життя, - каже військовий. - Слід створити кілька прецедентів: посадити п'ятьох корупціонерів на десять років з конфіскацією майна, і це зупинить багатьох інших».
Ігор, який півроку провів у зоні АТО серед бійців, наступним чином описав образ сучасного українського бійця: «Це чоловік трохи втомлений, але з вогником в очах. Має певний досвід, впевнений у собі, може захистити себе і родину. Він рішучий, готовий наступати і очікує розумних команд від керівництва.
Наприклад, є у мене в батальйоні є сержант Микола, звичайний хлопець у житті. Коли почали обстріл блокпосту і надійшла команда відступати, він забіг у бліндаж і витягнув звідти чотирьох бійців. За кілька секунд туди втрапив снаряд. Ось так, проявив рішучість і з власної ініціативи, ризикуючи життям, врятував інших. І таких людей багато».
Щоб, повернувшись із АТО, бійці не влаштували новий Майдан, владі потрібно вже зараз захищати їхні інтереси. Якщо люди знову зневіряться, як після Помаранчевої революції, конфлікт носитиме інший характер.
«Люди, які вже тримали у руках зброю, відчувають менше страху та рішучіші. Але новий майдан — це крайній випадок. Якщо зброя буде повернута проти влади, це заведе у глухий кут. З владою треба говорити, на неї треба тиснути, але не варто стріляти», - вважає пан Ігор.
На думку Ігора Андрійченка, серед мешканців Сходу практично не залишилося активних сепаратистів.
«Люди лише хочуть, щоб їм на голову перестали падати бомби, вони хочуть миру. І хто їм цей мир забезпечить, того вони і готові визнати царем», - каже пан Ігор.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую