ye-logo.v1.2

Хмельничани зможуть переглянути біблійні мотиви на емалях

Культура 1953
Фото: http://www.khmelnytsky.com/

Виставка унікальних творів художника-емальєра Івана Юркова відкривається в світлиці Народного Дому Просвіти.

20 листопада у світлиці Народного Дому «Просвіти» (вулиця Пилипчука, 49) відбудеться урочисте відкриття виставки творів члена Національної спілки художників України, художника-емальєра Івана Юркова «Біблійні мотиви на емалях». Експозиція приурочена до 70-тиріччя від дня народження автора.
Іван Юрков є одним з дуже небагатьох емальєрів в Україні. Його твори зберігаються в Державному музеї народного та прикладного мистецтва в Києві, у Хмельницьких обласних художньому та краєзнавчому музеях, музеї історії міста Хмельницького, в Народному Домі «Просвіти», у Фондах міністерства культури і туризму України, меріях міст-побратимів Хмельницького, в приватних колекціях Англії, Франції, Португалії, Чехії, Німеччини, Польщі, США, Росії, України. Саме йому вдалося осучаснити цей найдревніший вид мистецтва вкрапленнями каменю, металу, кераміки.

Хмельничани мають приємну нагоду відвідати виставку рідкісних робіт знаного в Україні і світі художника у Народному Домі та отримати неабияке естетичне задоволення та духовне піднесення.
Початок: 11.00. Вхід вільний. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую