ye-logo.v1.2

До епідемії ще далеко

Здоров'я 2513
Фото: svit24.net

На гострі респіраторні захворювання хворіють, здебільшого, діти

 Минулого тижня, коли в багатьох школах області закінчилися осінні канікули, кількість хворих дещо зросла. А от цього тижня — трохи зменшилася. У головному управлінні Державної епідеміологічної служби в Хмельницькій області заспокоюють, що епідеміний поріг не подолано у жодному районі Хмельниччини. Протягом минулого тижня на гострі вірусні інфекції захворіло майже п’ять тисяч мешканців області, 74 відсотка з них — діти. Двом дорослим попередньо встановили діагноз «грип». У більшості випадках хвороба протікає у легкій формі, лише п’ять відсотків хворих лікуються у стаціонарах. Як кажуть епідеміологи, ці інфекції дуже швидко розповсюджуються у дитячих колективах. І хоч медики ще у вересні почали наголошувати на тому, що найкраща профілактика грипу — щеплення, його зробили усього 116 подолян. І це, переважно, персонал медичних закладів. Але й зараз зробити щеплення ще не пізно, адже піку захворюваності чекають аж у лютому наступного року.

Нагадаємо, що, за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я та Національної академії медичних наук, в Україні у цьому епідемічному сезоні прогнозується одночасна циркуляція двох вірусів грипу А та одного — типу В. Це: віруси типу А — H3N2 (Техас) та (H1N1 (Каліфорнія), а також новий для українців вірус типу В (лінія Ямагата)
Як повідомляють у головному управлінні Держсанепідслужби в Хмельницькій області, на грип та ГРВІ припадає до 96 відсотків усієї інфекційної захворюваності. Щорічно в області від цих інфекцій страждає близько 150 тисяч чоловік, що складає одинадцять відсотків населення, сімдесят відсотків з них — діти до сімнадцяти років.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую