ye-logo.v1.2

Сергій Мельник склав повноваження. Зі сльозами на очах

Політика 5990
Фото: автора

Позачергова сесія Хмельницькою міської ради стала символічною крапкою у роботі тепер уже екс-мера Сергія Мельника.

Депутати при параді, працівники апарату Хмельницького міськвиконкому з мовчазними посмішками, місцеві ЗМІ напоготові знімати-фотографувати-писати… На порядку денному засідання сесії – два питання: «Про дострокове припинення повноважень Хмельницького міського голови Мельника С.І.» та «Про внесення змін до рішення першої сесії міської ради…». З голосу депутат Михайло Кривак вносить ще одне – «Про зміни до бюджету на 2014 рік».

Все прийняли швидко. Емоції залишили на потім.

«Пропоную проголосувати за те, щоб нагородити Сергія Мельника почесною грамотою Хмельницької міської ради ІІІ ступеня», – запропонував секретар міської ради Костянтин Чернилевський.

«Пропоную нагородити грамотою не ІІІ, а І ступеня. Хіба Сергій Іванович не вартий?» – риторично чи то заперечив, чи запропонував депутат Андрій Ропотан.

 

Так і зробили – нагородили грамотою першого ступеню, дали настанови, як себе поводити, що робити і за кого дбати Сергію Івановичу у парламенті. Зоя Пархомець нагадала, що «всі ми з села», тому новообраному депутату не варто забувати за селян-землю-людей. Старший колега Іван Бухал «вдарився» у геополітику і, як виборець, наказав Сергію Мельнику «залікувати рану Схід-Захід, підняти авторитет Хмельницького, повернути минулу славу аеропорту». 

Наостанок слово взяв сам Сергій Іванович і, ледь стримуючи сльози, коротко подякував усім за співпрацю.

Уже в коридорі журналістам розповів, над чим працюватиме у парламенті, та з якими емоціями поставив символічну крапку у періоді роботи на посаді Хмельницького міського голови. 

“В цієї Верховної ради є шанс зробити цей крок: щоб місцеве самоврядування нарешті в Україні стало самоврядуванням, а не самовряТуванням. Моїми головними завдання у парламенті вважаю: реформування місцевого самоврядування, житлово-комунального господарства, створення вертикальних та горизонтальних інструментів керування державою. Тоді платникам податків буде легше пояснити, що треба платити. Моє завдання – забезпечити ефективне використання коштів платників податків. Ну, і головне - місту допомогати”, – заявив Сергій Мельник.

Пам’ятне фото із депутатами Хмельницької міської ради на фінішній прямій Сергія Мельника як міського голови Хмельницького.

За кілька днів у нього буде повноцінний новий статус – Народний депутат України.

Адже, як писала Ліна Костенко «І кожен фініш – це, по суті, старт».
 

 

Коментарі:

Ірина 22.11.2014 14:31

Головне, щоб не скурвився, бо лабазюки, бондари тоже спочатку були примєрні

Хмельничанин 22.11.2014 00:38

Він такий самий як і усі чиновники, так само брав і заробив собі на різні там ринки і бізнеса, але треба погодитися з тим, що він був далеко не найгірший міський голова. Місту вас, Сергій Іванович буде не вистачати. Успіхів вам і нам разом із вами. Хоча не голосував за вас, але радий що ви пройшли. 

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую