ye-logo.v1.2

Маловідоме Поділля — на сторінках краєзнавчого збірника

Історія 4061
Фото: автора

Краєзнавці презентували видання про історію Хмельниччини.

Хмельницькі краєзнавці видали свій перший збірник із започаткованої серії “Хмельницькі краєзнавчі студії”. До нього увійшли нові статті міських науковців і краєзнавців, присвячені маловідомим широкому загалу сторінкам історії міста та Поділля.
“Поки що книжка невелика за обсягом. Ми вирішили щоквартально, а можливо, і до ювілеїв членів організації видавати такі збірники. У своїй роботі маємо ще багато планів. По-перше, створити при обласній раді редакційну колегію, яка б займалась краєзнавчою роботою, по-друге, написати історію міст і сіл Хмельниччини (усього півтори тисячі населених пунктів), по-третє, розповісти про видатні постаті краю”, - розповідає голова Хмельницької міської Національної спілки краєзнавців України Лев Баженов.
Науково-краєзнавчий збірник “Хмельницькі краєзнавчі студії” вийшов друком вперше, але краєзнавці сподіваються на продовження серії.
“Матеріали, опубліковані у збірнику, більше присвячені Поділлю періоду ХІХ — початку ХХ століття. Досить актуальна тема — міське самоврядування, палацово-паркові комплекси, церковне життя мешканців Поділля. Збірка буде цікавою школярам, студентам, краєзнавцям та усім, хто небайдужий до історії рідного краю, міста і Батьківщини”, - каже член національної спілки краєзнавців України Наталія Стрельбіцька.
За її словами, це досить серйозне і потужне наукове видання, матеріали якого написані на основі роботи з архівами.
Поки що надруковано всього 50 примірників збірника, але краєзнавці сподіваються, що він матиме продовження. Збірник планують надіслати у всі бібліотеки Хмельницького та області. Примірники будуть в обласному краєзнавчому музеї та в історико-культурних заповідниках “Самчики” та “Меджибіж”.

в

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую