ye-logo.v1.2

Особливі діти намалювали особливий світ

Суспільство 3642

Хмельничан запрошують на виставку художніх робіт дітей з особливими потребами.

Церкви і собори зі звичайних сірників, вишивки бісером і хрестиком, аплікації, малюнки та інші роботи дітей з особливими потребами можна подивитися в обласній бібліотеці для дітей імені Т. Шевченка. На виставці під назвою “Змалюю світ своїми кольорами”, яка відкрилась сьогодні, 5 грудня, представлені роботи учнів спеціальних ЗОШ № 32 і № 33 міста Хмельницького. Також в експозиції - роботи членів міського Товариства молодих інвалідів.
“Ми завжди співпрацюємо з цими дітками, виставка дуже цікава, представлені різножанрові роботи. Усього їх близько 80, 20 з яких — храми із сірників Олега Івасюка”, - розповідає провідний бібліотекар відділу мистецтв Наталія Дудченко.
За її словами, у цих дітей також особливий погляд на світ і велика потреба самовираження. Роботи напрочуд дивовижні й оригінальні, насичені великою енергетикою творчості, створені з безмежною любов’ю та неймовірними стараннями.

Олег Івасюк майструє зі звичайних сірників храми, будиночки, кораблі і танки. Каже, буває так захоплюється справою, що забуває снідати й обідати. Ідеї нових робіт хлопцеві інколи навіть сняться.
“Ніколи не думав, що займатимусь такою кропіткою справою. На великий храм потрібно витратити десь три з половиною тижні, якщо працювати зранку до вечора. Я спеціально вираховую, скільки сірників у кожному будиночку. 1847 штук — у найменшому виробі”, - каже Олег.

Наталія Заболотна створює речі з бісеру, майже всі роботи роздарувала. Наталя Авдєєва робить аплікації. Обоє члени Товариства молодих інвалідів. Дівчата радять дітям творити, не зважаючи ні на що.

Чудовий концерт і гарний настрій творчим діткам подарували студенти Хмельницького музичного училища імені В. Заремби.

Виставку творчих робіт дітей з особливими потребами можна подивитися до 22 грудня в Хмельницькій обласній бібліотеці для дітей імені Т. Шевченка.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую