ye-logo.v1.2

“Регіонали хотіли зробити контрреволюцію. Їм не вдалося”

Євромайдан 4983

Так коментують події у сусідній Вінниці колеги-журналісти та депутат обласної ради.

Багато хмельничан, напевне, чули про революційні події — захоплення ОДА, нові вимоги Майдану, підпалені шини — які відбулися у сусідній Вінниці. Але, як завжди у нас ведеться, новини про подію були настільки неоднозначними і незрозумілими, що ми вирішили з’ясувати: що ж насправді там відбувається, й попросили прокоментувати події наших колег, які, до того ж, є депутатами обласної ради, але не належать до жодної з політичних сил. Нагадаємо, що вінницький голова обласної адміністрації побачив у новому Майдані “руку Москви”, Арсен Аваков наголосив, що “діяти треба в межах закону”, а деякі партійці твердили, що безпорядки організувала радикальна “Свобода”. До речі, серед протестувальників були помічені і члени Хмельницької ради Майдану Сергій Мороз та Наталя Вишинська.

“Які свободівці? Де б вони у нас у Вінниці набрали стільки активістів? Це люди вийшли. Активісти Майдану, автомайдану, волонтери. Бо хотіли голову зняти, який колишній регіоналів трохи притиснув, позвільняв із злачних місць”, - одразу ж спростувала останню тезу моя давня вінницька знайома.

А депутат обласної ради, редактор і власник газети “ЗЗ канал” Анатолій Жучинський продовжив: “У нас у раді, як і у вас, раніше була регіоналівська більшість. Після революційних подій ми обрали нового голову Сергія Свитка. Це давній рухівець, борець за демократичні цінності. Може, він у чомусь і не дотягує по роботі, але не дає нікому красти. Сам їздить на роботу у громадському транспорті, в Київ, у відрядження — електричкою, разом з народом. Але, звісно, не у тому річ. Він просто хоче щось поміняти в нашій області. Тому було звільнено чимало одіозних осіб, таких, до прикладу, як головний лікар обласної лікарні, колишня голова обласної організації Партії регіонів Тетяна Донець. Хіба вони не хочуть повернутися на місця, де лилися рікою відсотки з бюджетних коштів? Хочуть, і мають великі зв’язки. Тому справи проти таких діячів прокуратура не дуже розглядала, міліція — очі закривала. Бо в основному всюди залишилися старі кадри. А от голова ради, і частина депутатів не давали спокійно жити, жити так, як вони звикли — біля корита. Тому вони вирішили його зняти, поставити свого, і спокійно собі керувати областю і далі. Придумали привід, щоб зробити сесію закритою, ще й в суботу. Нагнали міліції. Та міліція потім одному з волонтерів, які, між іншим, і їм возять в АТО речі і продукти, зломала руку! Але народ того не потерпів, і я за вінничан по-справжньому гордий — вони показали, хто в нашому домі господар — і регіонівська контрреволюція не вдалася. Так що нехай нічого не вигадують про “руку Москви”, й не прикриваються війною — хіба війна так приклеює їх до вигідних крісел? Знаю, що у вас ситуація схожа, і колишні “хазяєва жизни” давно попіднімали голови. Але треба боротися, бо за нами правда!”

Нагадаємо, в січні цього року активісти вже захоплювали Вінницьку ОДА. А за день до того така ж ситуація була й на Хмельниччині

Автор Тетяна ГРЕЧАНА.

Фото Сергія МОРОЗА.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую