ye-logo.v1.2

Прикордонна академія відзначила свій день народження

Суспільство 6130
Фото: автора

Цьогоріч виповнилося 22 роки з дати заснування єдиного українського вишу, де готують офіцерів-прикордонників.

На урочистостях з нагоди 22-річчя заснування Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького зібралися ветерани, викладачі, курсанти, студенти. Говорили про досягнення закладу, визначали завдання на перспективу і вшановували пам’ять загиблих захисників кордону.
«З нагоди річниці ми завжди аналізуємо результати нашої роботи та ставимо завдання на майбутнє. Сьогодні близько 10 тисяч випускників академії успішно проходять службу у підрозділах та частинах Державної прикордонної служби України, внутрішніх військах та інших підрозділах. Враховуючи складну суспільно-політичну ситуацію у країні, Президент поставив нові вимоги до прикордонників, які першими зустрічають ворога і повинні бути підготовлені найкраще від усіх. Тому сьогодні перед нами стоять нові завдання підготовки прикордонників», - зазначає т.в.о. ректора Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького полковник Олег Шинкарук.

За 22 роки заклад зазнав багато перетворень. Інститут прикордонних військ України було створено у грудні 1992 року, а на його базі через три роки – академію. Сьогодні це багатопрофільний навчальний заклад, до складу якого входять п’ять факультетів, навчальний центр підвищення кваліфікації персоналу, ад’юнктура, докторантура, центр забезпечення навчального процесу.
«Викладав у цьому закладі з часу його заснування, та вже п’ять років працюю в інших вишах Хмельницького. Порівнюючи, можу сказати, що академія є однією з найкращих. Курсанти більш контрольовані, та разом з тим, на них лежить набагато більша відповідальність, а особливо з теперішньою ситуацією в країні», - розповідає полковник запасу Володимир Середа.
Як зазначає керівництво, зараз в академії готуються до нового набору студентів і курсантів, невдовзі будуть оголошені умови вступу. Державне замовлення буде збільшено, молодих людей запрошують пов’язувати долю із захистом державного кордону. Особливо тепер, коли мужність випускників закладу під час виконання бойового завдання є прикладом самовідданого служіння Батьківщині.
«Зараз академія має чим гордитися: і потужною навчально-матеріальною базою, і професорсько-викладацьким складом, і науковим потенціалом. У ті далекі 90-ті, коли було засновано інститут, ми й не думали, що наші випускники прибуватимуть додому «грузом 200». Та маємо гордитися, що зараз вони з честю виконують свій військовий обов’язок. Честь і хвала їм і їхнім наставникам», - каже ветеран Державної прикордонної служби, генерал-майор запасу Валерій Балашов.
У подальших планах розвитку навчального закладу – просування до європейських стандартів освіти, стратегічне партнерство з навчальними закладами Європи та США, що значно покращить безпеку на державних кордонах.
Нагадаємо, з наступного року в Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького готуватимуть також саперів.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую