ye-logo.v1.2

У Хмельницькому не буде новорічного салюту

Суспільство 1929
Фото: автора

Мешканців міста закликають із розумінням поставитись до непростої ситуації в країні та відмовитися цьогоріч від фейєрверків.

У зв’язку із складною ситуацією в державі та проведенням антитерористичної операції відзначення новорічних та різдвяних свят в Хмельницькому цьогоріч не буде гучним. Святкових заходів буде небагато, до того ж під час їх проведення заборонено використовувати фейєрверки. Не можна продавати піротехнічні засоби і на новорічному ярмарку в центрі міста.
“Торгувати на ярмарку піротехнікою заборонено. Хоча все, звісно, залежить від культури людей. Міська рада це контролюватиме, якщо ж такі товари буде виявлено, їх вилучатимуть”, - каже секретар міської ради Костянтин Чернилевський.
Нагадаємо, від початку грудня у центрі міста, на вулиці Проскурівській, 4/3, біля торговельного центру “Дитячий світ”, вирує новорічний ярмарок. У дерев’яних ятках-будиночах можна придбати придбати штучну ялинку і новорічні прикраси. Продавці запевняють: фейєрверки тут не продаватимуть.
“Якщо хочете купити салюти, то краще звертайтесь в спеціалізовані магазини. Ми чули, ніби цього року не можна продавати їх тут, в центрі”, - розповідає один з продавців.
Та все ж, в одній із яток жінка порадила прийти на закупи вже ближче до Нового року, начебто тоді можна буде придбати все.
“За законом, продавати піротехнічну продукцію можна лише тим суб'єктам, які мають ліцензію. Тобто продаж на ринку і ярмарку - нелегальний. Підприємці про це знають, їм усе роз’яснили. Контролювати це повинні правоохоронні органи і рятувальники”, - каже начальник управління торгівлі Валентина Москалюк.
За рішенням виконкому міської ради на території міста піротехнічні засоби не можна використовувати до завершення антитерористичної операції. Відтак, хмельничан закликають із розумінням поставитись до непростої ситуації в країні, виявити громадянську свідомість та відмовитися цьогоріч від салютів.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую