ye-logo.v1.2

А що у аптечці?

Здоров'я 2805
Фото: lisavika.ru

Набір ліків першої необхідності завжди має бути під рукою.

 Аптечка — річ вдома не зайва. І хоч усі ми знаємо, що лікарські препарати має призначити лікар, проте мінімальні запаси для надання першої медичної допомоги мають бути у кожного. Тим паче у нинішній неспокійний час.
Насамперед зазначимо, що до сучасної аптечки потрібно покласти набір для надання першої допомоги при травмах. «В аптечці мають бути засоби для зупинки кровотечі, накладання пов’язок при травмах (джгути, бинт, стерильні серветки, перев’язувальний пакет, бактерицидний пластир, медична перев’язувальна хустинка, шини), — консультує обласний ортопед-травматолог Юрій Павлішен. — Також запасіться антисептичними та знеболювальними засобами. Покладіть до аптечки ножиці, медичні рукавички. Йод, зеленка, перекис водню, мазь чи спрей від опіків теж мають бути обов'язково. Своєчасно поповнюйте та замінюйте засоби після їх використання чи закінчення терміну дії».
«Насамперед, в аптечці мають бути ліки, які вам чи членам вашої родини призначив лікар, — радить лікар обласного центру здоров’я Олексій Невінський. — Крім того, аптечка повинна містити, так би мовити, універсальні складники. На випадок застуди, для профілактики вірусної інфекції стануть у нагоді інтерферон, афлубін, антигрипін тощо. Бажано, щоб у аптечці були льодяники та засоби від болю у горлі. Препарати, які знижують температуру, стануть у нагоді у будь-якій аптечці. Жодну людину, певно, не оминає головний біль, тому придбайте пігулки від такого болю. Варто запастися заспокійливими засобами — вони сьогодні потрібні мало не кожному. Не зайвим буде запастися засобом від алергії, а також краплями чи спреєм від нежитю. Покладіть також засіб від проносів та болю у шлунку. Не забудьте про термометр. Краще усі медикаменти скласти у коробку, а її —у пакет, щоб у випадку небезпеки було зручно захопити аптечку із собою. А вдома знайдіть для неї таке місце, що дитина туди не дісталася. Не зберігайте ліки, термін використання яких минув. Ймовірно, вони шкоди не завдадуть, але терапевтичного ефекту від них ніякого».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую