ye-logo.v1.2

Святий Миколай завітав до неповнолітніх у хмельницьке СІЗО

Суспільство 4032

У Хмельницькому слідчому ізоляторі пройшов День відкритих дверей.

Одразу два свята відбулися у Хмельницькому слідчому ізоляторі у п'ятницю, 19 грудня: рідні у День відкритих дверей мали нагоду навідатися до ув'язнених, а Святий Миколай почастував солодощами неповнолітніх, які перебувають у СІЗО.

“Коротке побачення дозволяється один раз у місяць, а тривале — раз у три місяці. У День відкритих дверей я більше дізнаюся про те, як живе мій чоловік у СІЗО та чим займається. Умови утримання тут хороші, наближені до домашніх. Їм немає на що скаржитися”, - ділиться дружина ув'язненого Павла Інна.
Також до підозрюваних у вчинені кримінальних порушень завітали і представники громадських благодійних організацій.

“Наша організація уже 12 років працює у пенітенціарній системі. Відвідуємо дитячі, дорослі та жіночі тюрми. Основне завдання — допомога людям, які знаходяться за ґратами, а також сприяти їхній адаптації у суспільстві після того, як вони звільняються з колоній, - пояснює керівник благодійного фонду “Сіон” Ігор Денисов. - Свого часу я також відбував покарання у місцях позбавлення волі, але зараз я допомагаю людям, які з тих чи інших причин порушили закон.”


Для неповнолітніх ув'язнених благодійники виступили й у ролі Святого Миколая. Молодь не отримувала різочку. До праведного життя хлопців заохотили солодощами та подарунками. Ті, у свою чергу, пообіцяли більше не нехтувати законом.
“День відкритих дверей ми проводимо для того, щоб ознайомити громадськість, рідних ув'язнених з умовами утримання, праці та відпочинку. У стінах СІЗО в середньому перебуває близько 300 ув'язнених та засуджених, з них троє неповнолітніх”, - коментує начальник Хмельницького слідчого ізолятора Володимир Кащук.

Одна із кімнат, у якій проживають ув'язненні

За ґратами знаходиться місце і для маленьких улюбленців

Кухня у Хмельницькому СІЗО

Ув'язненні мають можливість отримати і якісну медичну допомогу

Кімната для прогулянок та спорту

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую