ye-logo.v1.2

Перші кроки до газової незалежності: у Хмельницькому встановили нові твердопаливні котли

Суспільство 2460
Фото: kolomyya.org

Працюють вони на палетах, виготовлених із соломи сої та ріпаку і лушпиння соняшника.

З державного бюджету Хмельницька область отримала 15,2 мільйонів гривень на заміну газових котлів на твердопаливні. В тому числі на Хмельницький виділили 5,5 мільйонів гривень для встановлення 14 котлів, які працюватимуть на твердому паливі, а саме: три твердопаливні котли - на КП “Чайка” (міська лазня), два – у загальноосвітній школі №20, дев’ять – у котельнях міського комунального підприємства “Хмельницьктеплокомуненерго”.
“Уже встановлено два твердопаливні котли в котельні “Хмельницьктеплокомуненерго”, яка забезпечує теплом і гарячою водою військовий госпіталь. Ще одним кроком для зменшення споживання газу та економії бюджетних коштів стало встановлення котлів на альтернативному паливі у котельнях, що подають тепло і гарячу воду в Хмельницьку обласну лікарню, та у Хмельницький технологічний багатопрофільний ліцей”, - повідомляє прес-служба міської ради.
Як зазначається, введення у експлуатацію усіх запланованих котлів дозволить зекономити 3 мільйони 162 тис. метрів куб. природного газу та 480 тисяч кВт електричної енергії і побавить від газової залежності.
За словами директора МКП “Хмельницьктеплокомуненерго” Володимира Скалія, до кінця року заплановано ввести в експлуатацію ще дві котельні з твердопаливними котлами. Ще на двох об’єктах планується встановити сонячні колектори.
Твердопаливні котли працюють на пелетах, виготовлених з деревини, соломи сої й ріпаку, торфу, лушпиння соняшника, а також на дровах та щепі (подрібненій деревині). Сировина постачається з Вінниці (солома), з Рівного (торф), з села Стуфчинці Хмельницького району (дерево) та з інших міст.
Нагадаємо, першу в Україні котельню, яка працює на твердих видах палива, відкрили у Кам’янці-Подільському.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую