ye-logo.v1.2

На Хмельниччині вже готуються до чергової хвилі мобілізації

Суспільство 1493
Фото: gazeta.lviv.ua

Тільки після навчання, забезпечення оснащенням, зброєю, технікою та амуніцією мобілізовані будуть відправлені у зону АТО.

Військкомати Хмельницької області готуються до проведення четвертої хвилі мобілізації, яка стартує 20 січня 2015 року. Як зазначають в обласному військовому комісаріаті, призиватимуться перш за все військовослужбовці запасу, які пройдуть обов’язкову підготовку на базах навчальних центрів Збройних сил України. Якщо мобілізованих відправлятимуть у зону АТО, то тільки після навчання, яке загалом триватиме близько двох місяців.
«Згідно рішення керівництва держави буде проведена четверта черга мобілізаційного розгортання. Вона буде проводитись у три етапи: перший триватиме 90 днів, другий і третій - по 60 днів. Зараз готуємося до першого етапу. Військові комісаріати області перевіряють людей, яких можна призвати до війська, уточняють облікові дані, спеціальності, стан здоров’я», - повідомляє військовий комісар Хмельницької області полковник Сергій Присяжнюк.
Проводити чергову хвилю мобілізації збираються заради створення резерву та заміни бійців, які вже давно перебувають на службі.
«Нова хвиля мобілізації буде проводитися з врахуванням досвіду минулої, аби уникнути попередніх прорахунків та помилок. Під цю хвилю підпадають військовослужбовці запасу віком від 25 до 60 років. Це громадяни, які проходили військову службу, закінчили військову кафедру, придатні за станом здоров’я і підходять за морально-діловими якостями», - додає Сергій Присяжнюк.
Мобілізації не підлягатимуть тимчасово непридатні за станом здоров’я, доглядачі осіб, які є недієздатними, студенти й аспіранти денної форми навчання, а також батьки з трьома і більше неповнолітніми дітьми.
За словами військового комісара, після підготовки у навчальних центрах, тривалістю 25 днів, мобілізовані будуть відправлені у частини, де пройдуть бойове злагодження впродовж ще трьох тижнів.
Сергій Присяжнюк наголошує: коли держава у стані війни, ухилятись від військової служби непатріотично. Він закликає не ховатись від виконання громадянського обов’язку, адже дати належну відсіч агресорові можна тільки згуртувавшись.
«12 військових комісарів, які будуть поновлені на посадах, також пройшли службу в зоні АТО. Були в Дебальцево і в Станиці Луганській. Завдання Президента виконали», - підкреслює військовий комісар.
Окрім мобілізації, у 2015 році також буде відновлено призов молодих людей на строкову військову службу. Призивати будуть з 20 до 27 років, а не з 18, як раніше, термін служби складатиме півтора року, а не рік. Призваних на строкову службу обіцяють не відправляти у зону АТО.
 

Коментарі:

Ігор Братух 25.12.2014 19:48

Гарна стаття, але є одне зауваження: навіщо виклали фото солдатів країни агресора не розумію???

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую