ye-logo.v1.2

Віче у Хмельницькому: олігархи повинні «дотувати» бюджет країни

Суспільство 2846
автора
Фото: автора

До Президента України, Прем’єр-міністра та голови Верховної Ради направлять резолюцію.

На недільному віче у Хмельницькому зібралося близько ста людей. Молодь та пенсіонерів, підприємців та простих працівників на майдані Незалежності об’єднало одне – проект бюджету України на 2015 рік, який хочуть протягнути у Верховній Раді.
«Подразником сьогоднішнього нашого зібрання є те, що у Верховну Раду Кабінет Міністрів України подав проект закону України «Про державний бюджет 2015 року». Подразником є те, що ми з вами просто у шоковому стані від курсу долару, коли він фактично ввів подвійний податок на український народ, - звернувся до присутніх на майдані Незалежності голова Ради Майдану Алім Міщук. – На жаль, філософія цього бюджету – антинародна та антисоціальна.»
Хмельничанам одразу запропонували затвердити проект резолюції до Президента України Петра Порошенка, Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка та голови Верховної Ради Володимира Гройсмана. Документ назвали: «Олігархи повинні заплатити».

Резолюція "Олігархи повинні заплатити"

У резолюції чинну владу звинувачують у лобіюванні інтересів олігархів, проведенні сумнівних реформ та «обвалу» гривні. На думку Ради Майдану, саме це призвело до поглиблення економічної кризи в Україні. Влада ж хоче закрити дірки у бюджеті за рахунок мало захищених верств населення, малого та середнього бізнесу, багатіїв знову захистять можновладці. Окрім того, проти голови Національного банку України Валерії Гонтаревої вимагають відкрити кримінальне провадження, а Петро Порошенко повинен розпродати свої підприємства, зокрема й ті, які знаходяться у Росії.
Підтримав присутніх на майдані Незалежності і голова Хмельницької обласної ради Іван Гончар: «Вони приймають Конституцію, бюджет, зміни, а відповідальність хочуть перекинути на низ. Завтра мені дадуть цей бюджет і мені потрібно буде шукати можливості як його виконати, а виконати його неможливо, - запевняє голова облради. – Мені доведеться закривати нерентабельні школи, вчителі будуть злими на того, хто закриває, - на голову облради. Не держава ж закриватиме школи. І інших соціальних проблем виникне дуже багато»

Іван Гончар переконаний, що саме на малий та середній бізнес хочуть покласти обов’язок «витягувати країну з ями», олігархи ж, завдяки нинішній владі, навіть не відчують наслідків економічної кризи.
«Вся біда у тому, що ніхто не виходить і не говорить правду. Люди готові терпіти, але будь-якому терпінню є межа. Проблема тієї влади була, що вони закривалися у кабінетах і вирішували як і що їм робити, а потім вниз скидували свої рішення, а як вони виконувалися їх не хвилювало. Зараз цього не буде – суспільство змінилося. Хоча людей знову не інформують і роблять усе за зачиненими дверима», - додає Іван Гончар.
У підсумку проект резолюції під назвою «Олігархи повинні заплатити» затвердили одностайно. Його невдовзі відправлять до Президента України, Прем’єр-міністра та голови Верховної Ради, от тільки чи встигне документ дійти до них поки невідомо, адже ще у неділю, 28 грудня, Верховна Рада України може прийняти бюджет країни на 2015 рік.

P.S.: У понеділок, 29 грудня, о 4:24 ранку парламент ухвалив державний бюджет України на 2015 рік. За це рішення проголосували 233 депутати.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую