ye-logo.v1.2

«Моя дитина – найкраща моя картина», –

Культура 4258
Фото: автора

Зізналась на відкритті спільної із сином виставки подільська художниця Надія Борецька.

Напередодні Нового року у музеї історії міста Хмельницького, що на вулиці Проскурівській, 30, відкрилась нова виставка. Свій творчій доробок подолянам представив родинний тандем художників – знана мисткиня Надія Борецька та подаючий надії молодий митець, третьокурсник Львівської національної академії мистецтв Вадим Піщерський. Третя спільна виставка матері й сина має філософську назву – «Здолає шлях той, хто йде». Дала їй назву – одна з представлених в експозиції робіт пані Надії. «У цій картині закладений гибокий зміст, – каже художниця. – Та й назва у неї – символічна. Це бібілійський вислів – «Здолає шлях той, хто йде». Ми всі прагнемо оновлення України. А для цього потрібно встати й вийти на стежину змін, розбудови нашої країни. Найважче у цій справі – зробити перший крок».

За словам Надії Борецької, виставка – як книга. Перед тим, як представити її на розсуд громадськості, потрібно накопичити матеріал та оформити його. «Останній рік був надзвичайно важким для усіх, – каже пані Надія. – Художники – не виняток. Однак, незважаючи на складну ситуацію у країні, ми не повинні зневірюватись і поринати у депресію. Головне – не опускати руки. Життя – продовжується. Не треба забувати, що у цьому світі є кольори, є місце прекрасному. Тому, замість того, щоб картини припадали пилом за шафою, представила їх на розсуд громадськості, організувавши спільну виставку з сином. Чому з ним? Бо він – виріс із мене. Радію його успіхам. Як казав хтось із класиків: «Моя дитина – найкраща моя картина».

Намальовані оліями полотна, батік, мозаїки – загалом більше тридцяти робіт, виконаних у різних техніках, представлені в експозиції матері й сина.

Мозаїка "Покрова".

 «Здолає шлях той, хто йде».

                                     «Трійця».                                                                  Батік «Лісова пісня».

                                 Батік «Стихія».                                                                      «Осінь»

«Чотири пори року», «Штиль», «Паруса до Риму» та «Мореплавець».

                            «Осінній джаз.                                                          «Вогняні слова Тараса».

На відкриття виставки завтало чимало поціновувачів художнього мистецтва, а також друзів мистецької родини.

Прийшли привітати пані Надію з новою виставкою й її колеги за цехом.

Сестра Любов та мама Наталя Нікіфорівна, яка нещодавно розміняла дев’ятий десяток – головні поціновувачки картин Надії Борецької та її сина Вадима. Вони намагаються не пропускати  жодної їхньої виставки у Хмельницькому. І хоча у їхнього племінника та внука Вадима Піщерського, через щільний навчальний графік та здачу сесії у Львові, не вийшло бути на виставці, вони прийшли морально підтримати свою сестру та доньку.

Виставка працюватиме протягом трьох тижнів, тож усі бажаючі матимуть змогу оцінити роботи творчої родини на власні очі, відвідавши її в музеї історії міста Хмельницького.

 


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую