ye-logo.v1.2

Із зони АТО повернувся настоятель хмельницького храму

Суспільство 3150
Фото: tze.org.ua

З духовною місією на передовій отець Віталій Футорський перебував з 25 грудня по 4 січня.

Із зони проведення антитерористичної операції повернулися отець Віталій Футорський, настоятель храму Св. архистратига Михаїла м. Хмельницький, та отець Андрій Шалай (Собор у Зарваниці). Новий рік священики зустрічали під вибухи від обстрілів.
Як повідомляє прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, священнослужителі вдруге побували з духовною місією у зоні бойових дій. З 25 грудня по 4 січня отці перебували у районі Дебальцево та Попасної у місцях дислокації 128 гірсько-піхотної бригади.
Священики кажуть, найгучніше канонади зброї було чути під Новий рік. Однак, це не завадило їм виконати свої обов’язки. Отці служили для бійців Святі Літургії, організували молитву з нагоди Нового року, мирували, сповідали їх та проводили духовні бесіди. Також відвідали місто Сєверодонецьк та декілька блокпостів.
Отець Віталій Футорський розповідає, що, незважаючи на непрості погодні умови, мороз та сніг, бійці зберігають бойовий дух та потребують присутності духовної особи. Усі активно приходили на богослужіння та сповідалися.
Це вже друга духовна місія священиків Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ на передову. Перша відбулася на початку грудня минулого року.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую