ye-logo.v1.2

«Усіх чиновників, часів правління «регіонів», потрібно вишикувати в одну шеренгу й люструвати, …у сміттєві баки»

Євромайдан 4466
Фото: arts.in.ua

Художник Автанділ Гігаурі, який був одним з активних учасників хмельницького Майдану, згадує свою участь у Революції гідності та ділиться роздумами про майбутнє.

Автанділ Гігаурі – член Національної спілки художників України, хмельницький живописець, скульптор. Часто-густо митці далекі від політики, мітингів, хвиль протестів. Проте ситуація у країні наприкінці листопада 2013 року змусила його відкласти усі справи, творчі починання, й вийти на Майдан у Хмельницькому. Там він був з першого і до останнього дня, адже не хотів мовчки спостерігати за подіями в Україні.
«Мій Майдан розпочався не у 2013 році, а на дев’ять років раніше – у 2004 році – з Помаранчевої революції, – зізнається Автанділ Гігаурі. – Що тоді, що зараз, не міг залишатись байдужим до долі країни. Не міг бути осторонь подій в Україні, бо маю загострене відчуття справедливості.
І хоча після Помаранчевого Майдану було дике розчарування, у 2013 році одним із перших вийшов на хмельницький Євромайдан – не міг не звертати увагу на події в країні. Спочатку засмучувало, що піднялось мало людей. Коли ж Майдан почав набирати обертів, зрозумів: народ ще не мертвий. Душа раділа: люди почали рухатись...
І я, і мої друзі переконані: це ще не кінець, буде продовження. Якщо державні мужі не прислухаються до совісті, до простих людей, їх не врятують навіть їхні гроші. А усіх чиновників, які керували під час правління «регіонів», потрібно вишикувати в одну шеренгу й люструвати, …у сміттєві баки. До нинішньої влади теж маю запитання: скільки ще триватиме боротьба за портфелі, відстоювання власних інтересів? Час вже подумати про свій народ! Інакше їх очікуватиме не люстрація, не сміттєві баки, а відповідь перед народом на Майдані, який вже не за горами…»
Революція гідності змінила багато українців. Автанділ Гігаурі – не виняток. Свої думки, емоції він втілює у своїх роботах. Саме тому Гігаурі одним із перших хмельницьких митців відгукнувся на заклик взяти участь у конкурсі на кращий проект пам’ятнику Небесній сотні у Хмельницькому. На розсуд громадськості та журі він представив дві роботи, які отримали чимало схвальних відгуків.



 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую