ye-logo.v1.2

Пунктів обігріву у Хмельницькому поки що немає

Суспільство 2307
Фото: km.mns.gov.ua

Та рятувальники запевняють, у разі лютих морозів не дадуть нікому замерзнути.

Зі зниженням температури повітря до -10 градусів за Цельсієм у містах організовують стаціонарні та мобільні пункти обігріву. І хоча на свята хмельничани відчули різке похолодання, зараз стовпчик термометра значно піднявся. Тому, зазначають надзвичайники, встановлювати у Хмельницькому пункти обігріву поки що немає потреби.
“Загалом в області є 19 мобільних пунктів обігріву. Це намети, які ставлять у місцях найбільшого скупчення людей. Рішення про їх встановлення приймається міською радою, коли температура повітря впродовж кількох діб не піднімається вище, ніж -10 градусів за Цельсієм. Крім того, ще є 328 пунктів обігріву на базі стаціонарних приміщень, наприклад, у лікарні, автовокзалі тощо”, - пояснює керівник прес-служби обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій Андрій Козак.
За його словами, якщо є загроза, що люди, особливо соціально незахищені, почнуть мерзнути, міський голова прийме відповідне рішення. Та поки що пункти обігріву не діють, оскільки погодні умови не надто критичні.
До слова, у Кам’янці-Подільському стаціонарні пункти обігріву вже розпочали роботу. Там визначено чотири приміщення, де люди, яким потрібна допомога, можуть відігрітися, спожити гарячі страви та напої, а також, за потреби, отримати одяг, взуття та медичну допомогу.

Коментарі:

Василь 10.01.2015 11:42

А вони потрібні ті пункти обігріву? У них постійно сидять бомжі, які не хочуть перебувати в реабілітаційному центрі "Промінь надії", тому, що там є режим та внутрішні правила (не вживати алкоголь, не палити в приміщенні та ін.). Ось і стимулюємо безхатченків, замість стати на шлях виправлення, продовжувати своє життя у тому ж дусі. А звичайні люди туди не заходять, а якщо дивом потраплять, то зразу ж розвертаються, так як навколо одні бомжі, сморід та хвороби. А взагалі пункти обігріву придумані "світлими головами" для піару та відмивання грошей.

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую