ye-logo.v1.2

З початку року на Хмельниччині водії вісім разів намагалися підкупити інспекторів ДАІ

Кримінал 2025
Фото: newsmarket.com.ua

У Державтоінспекції попереджають, що за такий злочин передбачений штраф розміром до 10,5 тисячі гривень, а можуть й за ґрати запроторити.

Протягом січня цього року правоохоронці на Хмельниччині задокументували вісім спроб водіїв відкупитися від інспекторів ДАІ за порушення правил дорожнього руху.
«Лише 8 січня зафіксовано 3 таких випадки. Зокрема, у Хмельницькому на проспекті Миру 26-річний водій автомобіля «Шкода Фабія» за непритягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху пропонував інспектору грошову винагороду у розмірі 50 гривень», - розповідає речник обласного управління ДАІ Андрій Лужняк.
Дану подію зареєстровано до Єдиного обліку, купюру номіналом 50 гривень долучено до матеріалів справи. За порушення правил дорожнього руху на горе-водія складено адміністративні протоколи та винесено постанову про накладення штрафу у 255 гривень. Наразі за фактом проводиться перевірка.
«Кожного разу при спробі дати хабара водія попереджають, що його дії неправомірні, за що передбачена відповідальність згідно діючого законодавства. Однак, керманичі авто попередження часто ігнорують, - відзначає Андрій Лужняк. - Державтоінспекція нагадує, що за пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі передбачено штраф до 10,5 тисячі гривень, обмеження волі протягом чотирьох років або ув’язнення на такий самий термін, зі спеціальною конфіскацією.»
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую