ye-logo.v1.2

День Соборності України хмельничани відзначали зі сльозами на очах

Суспільство 3507

У Хмельницькому святкували 96-у річницю проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки.

 Чотири рази у Хмельницькому у четвер, 22 січня, люди виходили на майдан Незалежності. Здавалося б, свято Дня Соборності України повинне було подарувати надію на мир в Україні, проте хвилини мовчання за загиблими вплелися чорними стрічками у душі хмельничан. Цього дня було більше сліз, аніж усмішок.
Вранці перші особи Хмельниччини поклали квіти до пам’ятника «Віра. Надія. Любов», який став меморіалом на честь Небесної сотні. Рівно рік тому у Києві загинули перші Герої Революції Гідності: Сергій Нігоян, Михайло Жизневський і Юрій Вербицький.
Уже опівдні хмельничани на головній площі Хмельницької області проводжали в останню путь «кіборга» Дмитра Іваха. 25-річний старший лейтенант 95- ї аеромобільної бригади загинув у бою під донецьким аеропортом. У неділю, 18 січня, їхня рота вела бій з бойовиками, щоб ті не закрили коридор до аеропорту. Тоді їх накрили “Градами”. Дмитру осколок влучив у голову, смерть була миттєвою.
Про День Соборності України нагадали хмельницькі школярі, які організували флешмоб. Пішою ходою дітвора пройшла від кінотеатру імені Т. Шевченка до майдану Незалежності, де триманням за руки нагадала про Акт Злуки 96-річної давності.
О 18:00 хвилиною мовчання та запаленими лампадками вшанували усіх Героїв України, які боролися за незалежність, і продовжують боронити майбутнє нашої країни.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую