ye-logo.v1.2

Хмельницький впритул наближується до епідеміологічного порогу захворюваності на ГРВІ

Здоров'я 3290
Фото: vch-uman.in.ua

В головному управлінні Держсанепідслужби Хмельницької області повідомили про сезонний підйом захворюваності на грип та ГРВІ.

Хмельничиина наблизилася до перевищення епідеміологічного порогу захворюваності на грип та гострі респіраторні захворювання. Лише за вчорашній день до Хмельницької міської інфекційної лікарні було госпіталізовано майже тридцять чоловік. А у Кам’янець-Подільському, Нетішені та Славуті зафіксовано показники захворюваності вище порогового рівня.
«Лише 3 лютого до інфекційної лікарні із ГРВІ та грипом поступило 26 чоловік. 20 із них — це діти, - каже головний лікар Хмельницької інфекційної лікарні Оксана Піддубна. - На сьогоднішній день лікарня переповнена, а кількість хворих продовжує зростати. Останнім часом взагалі спостерігається різкий спалах захворюваності на ГРВІ та грип і хворіють, в основному діти».

Згідно статистики головного управління Держсанепідслужби Хмельницької області, за 4-й календарний тиждень 2015 року в області на гострі респіраторні вірусні інфекції захворіло 6 243 особи. У порівнянні з попереднім тижнем захворюваність зросла на 36%. Впритул до порогових показники наблизилися у Волочиському, Городоцькому, Хмельницькому, Чемеровецькому, Полонському, Деражнянському районах та в місті Хмельницький.

Найбільше на Хмельниччині хворіють діти віком до 17 років (3 773 особи). Досить інтенсивно епідемічний процес протікає у віковій групі від 5 до 14 років. Госпіталізовано 6,4%. Летальних випадків не зареєстровано. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую