ye-logo.v1.2

Мобілізований, який помер на Рівненському військовому полігоні, був із Білогірського району

Суспільство 3616
Фото: Дмитра Скрипника

Андрія Іващука призвали за мобілізацією із села Мокровля.

Мобілізованим, який помер під час навчань на Рівненському військовому полігоні 7 лютого, був Андрій Іващук із села Мокровля Білогірського району. Чоловіку помер у неповних 38 років від серцевого нападу.
У суботу по обіді Андрій ішов у строю з іншими мобілізованими з одного місця занять в інше. Відстань між ними — близько 500 метрів. Дорогою чоловіку стало погано. Спершу допомогу йому надавали інші солдати, потім лікарсько-сестринська бригада, яка була на полігоні, а коли з Костополя приїхала бригада швидкої меддопомоги, солдат помер. О 16:45 констатували смерть.
«Якщо бути відвертим, до нас його привезли практично без ознак життя, уже синього, бездиханного, без проявів серцевої діяльності або реакції зіниць на світло. Але йому негайно був проведений повний комплекс реанімаційних заходів. Однак це не допомогло», - повідомив “Новинному агентству “Харків” начальник лікувально- сестринської бригади Рівненського військового шпиталю Олександр Мосійчук.
Андрій Іващук був неодруженим та жив з батьками. Жодної військово-облікової спеціальності чоловік не мав, тому його направили з 169-го навчального центру на Рівненський військовий полігон для спеціалізованого навчання. У довідці військова лікарська комісія написала, що старший солдат здоровий. І додала: “Без обмеження”.
“У цьому немає вини військовослужбовців. Нам повинні присилати здорових чоловіків, ми спираємося на довідки медиків, самостійно ж перевірити не можемо. А у картці померлого було чітко написано, що він здоровий. Жодної помітки про те, що він частково придатний до мобілізації, чи тому подібне, не було. Ми не можемо впливати на медкомісії, які оглядають мобілізованих. Але очевидно, що лікарі недодивилися. Якщо їхня вина буде доведена, медики, звісно, понесуть покарання. Чи після цього випадку посилять медогляд мобілізованих — я не знаю. Вирішуватиме керівництво”, - прокоментував сайту “Рівне Вечірнє” прес-секретар оперативного командування “Північ” Збройних Сил України Анатолій Прошин.
Нагадаємо, правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною першою статті 115 — умисне убивство.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую