ye-logo.v1.2

Через ситуацію в країні прикордонна академія збільшила державне замовлення на 90 відсотків

Суспільство 3584
автора
Фото: автора

У Національній академії Держприкордонслужби імені Богдана Хмельницького відбувся день відкритих дверей.

Сотні майбутніх абітурієнтів завітали цієї неділі, 15 лютого, на територію Національної академії, аби дізнатись про історію створення навчального закладу, його діяльність та особливості навчання. Випускники загальноосвітніх шкіл та військових ліцеїв України мали змогу ознайомитись із правилами прийому та загалом професією захисника кордонів. Цьогоріч державне замовлення у виші збільшилось на 90 відсотків, що пояснюється важливою роллю прикордонників в охороні державних рубежів. Керівництво академії запевнило абітурієнтів та їхніх батьків, що вступ до вишу буде чесним і прозорим, але й вимоги до майбутніх курсантів будуть високими.
“Тим, хто завітав на день відкритих дверей, ми презентуємо діяльність вишу, факультети, кафедри, ознайомлюємо з умовами вступу. Також на базі академії усі охочі можуть пройти пробне ЗНО, - розповідає т.в.о. ректора Національної академії Державної прикордонної служби України Імені Богдана Хмельницького полковник Олег Шинкарук. - Із нововведень вступної кампанії - збільшення на 90% державного замовлення порівняно з минулим роком. Але в нас не стоїть завдання набрати усіх 380 осіб, хай це буде 100 чи 200, але вони мають бути підготовленими”.

Як наголошує Олег Шинкарук, в першу чергу академія працюватиме на якість, а не на кількість, тому майбутні курсанти мають бути підготовлені фізично, розумово і морально-психологічно. За його словами, усі заходи вступної кампанії будуть направлені на прозорий відбір саме таких хлопців і дівчат.
На день відкритих дверей до закладу завітали старшокласники з різних областей України, які усвідомлюють, що від їхнього вибору залежатиме, без перебільшення, майбутнє держави.

“Приїхав сюди із Львівської області. Прикордонні війська — це престижно і потрібно. Батько пишається мною, хоче, щоб я був військовим. До вступу старанно готуюся”, - зізнається старшокласник Олександр Маселко.
“На Сході країни тривають бойові дії. Я не хочу сидіти вдома за спинами батьків, а хочу захищати свою державу. У Національній академії доволі високий рівень підготовки, широкий вибір спеціальностей. Подаватиму документи на юридичний факультет. Мама дещо проти мого навчання у прикордонному виші, але батько підтримує”, - каже одинадцятикласник Богдан Грабар з Летичева.
Т.в.о. ректора Національної академії Олег Шинкарук також запевняє, що жодного із цьогорічних випускників не направлять виконувати завдання у зону бойових дій.
Детальніше про умови вступної кампанії до Національної академії читайте на офіційному сайті вишу.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую