ye-logo.v1.2

Зарплату “у конвертах” отримують 103 подоляни

Економіка 2041
Фото: vz.ua

Праця найманих робітників обійшлася несумлінним роботодавцям у півтора мільйона гривень податків.

З початку 2015 року фахівцями Державної фіскальної служби Хмельниччини виявлено 103 наймані особи, праця яких використовувалася роботодавцями без укладання трудових угод. За результатами перевірок порушники мають сплатили до бюджету майже 1,2 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб та понад 300 тисяч гривень єдиного соціального внеску.
“При проведенні документальної позапланової виїзної перевірки одного з приватних підприємців міста Нетішина, який займається виробництвом деревного вугілля, податківцями виявлено використання праці трьох неоформлених найманих працівників та виплату заробітної плати “у конвертах” за період з вересня 2012 року по листопад 2014 року”, - повідомляє прес-служба обласного управління ДФС України.
Також, за даними відомства, внаслідок перевірок у Хмельницькому з’ясувалось, що один із міжобласних приватних перевізників використовував працю 12 найманих осіб без належного оформлення трудових відносин. Матеріали перевірок направлено до прокуратури та інспекції праці.
Податківці наголошують, що з початку 2015 року покарання для роботодавців за порушення оплати праці стали значно суворішими. Зокрема, за використання найманої праці без трудового договору, виплату заробітної плати “у конверті”, оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичної роботи повний робочий день, та виплату зарплати без нарахування та сплати ЄСВ на роботодавця нараховуватиметься штраф у розмірі 30-ти мінімальних зарплат (нині – 36 540 грн.) за кожного працівника, щодо якого вчинено порушення.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую