ye-logo.v1.2

Подоляни експортували продуктів на 75 мільйонів гривень

Економіка 2059
Фото: yaponia.biz

Основними покупцями стали країни Євросоюзу, Ірак, Молдова та Китай.

У січні 2015 року підприємці області експортували за межі митної території України більш ніж 33 тисячі тонн різних товарів на суму, що перевищує 75 мільйонів гривень. За даними Державної фіскальної служби, практично половину експортованих товарів склали продукти харчової промисловості.
“До основи “харчового” експорту увійшли молочні вироби, яйця курей, мед, різні види круп, соєва олія, сік яблучний та газовані напої. Загалом продано більше чотирьох тисяч тонн зазначених товарів. Їх ціна склала 75 мільйонів гривень”, - повідомляє прес-служба обласного управління ДФС .
Як зазначають у відомстві, основними покупцями подільських продуктів стали країни Євросоюзу, Ірак, Молдова та Китай. Мед та яйця курей відправлялися до Німеччини, Польщі, Іраку, Молдови та ОАЕ, а різноманітні крупи – на ринки Великобританії, Франції, Угорщини. Молочні вироби з нашої області споживають у Молдові та Узбекистані. Безалкогольні газовані напої постачаються до Ізраїлю, Італії та Молдови.
“Продуктовий” імпорт у січні поточного року здебільшого склали іноземні цитрусові. Зокрема, підприємці області ввозили на митну територію Поділля помідори, перець, банани, мандарини, лимони, ананаси, виноград, ківі, хурму, апельсини та лимони. Постачальниками цих продуктів були Чехія, Польща, Грузія та Болгарія.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую