ye-logo.v1.2

На Хмельниччині встановили ще одну меморіальну дошку Герою Небесної сотні

Суспільство 2708
Фото: shepetivka-rada.gov.ua

У Шепетівці з’явився пам’ятний знак Миколі Дзявульському.

Напередодні Дня Героїв Небесної сотні, який щорічно відзначатиметься 20 лютого, у Шепетівці на фасаді будинку по проспекту Миру 20А, відкрили меморіальну дошку Герою Небесної сотні, Герою України Миколі Дзявульському. Як повідомляють у міськраді, на відкриття пам'ятного знаку завітали дружина героя Надія Дзявульська, дочка Оксана, онучка Валерія, громадськість, представники влади міста і області.
Микола Дзявульський загинув 20 лютого, снайперська куля поцілила йому в серце, коли чоловік з побратимами виносив поранених з вулиці Інститутської.
“Війна триває і донині, тому не можна вважати той етап завершеним. Змінюємось ми, змінюється країна. Хочеться, щоб нашими спільними зусиллями ми її змінювали у кращий бік. Микола Степанович боровся за свободу, щоб його діти та онуки жили у кращій країні. Переконаний, що боротьба за свободу продовжується”, — зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Симчишин.
«Микола Степанович не міг просто так сидіти вдома, коли в країні хазяйнували бандити, не міг терпіти, хотів щось змінити. Так було під час Помаранчевої революції, так було і в 2013-му. З перших днів протесту він поїхав на Майдан. У Шепетівці збирав людей, відправляв їх у столицю, знаходив для цього транспорт. Він піклувався про кожного земляка, який приїжджав на мітинг. Постійно їздив із Шепетівки у Київ і навпаки, піднімав шепетівчан на боротьбу”, — сказав секретар Шепетівської міської ради Михайло Полодюк.
Наприкінці зустрічі присутні вшанували Героя України хвилиною мовчання та вигуками “Герої не вмирають”.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую