ye-logo.v1.2

Замість скверів і парків у Хмельницькому можуть з’явитися багатоповерхівки і торгові центри

Суспільство 3483
Фото: автора

Громадськість міста стурбована намаганнями змінити Генеральний план без публічного обговорення.

За круглим столом представники різних громадських організацій разом обговорили вплив можливих змін у Генеральному плані Хмельницького на екологічну ситуацію, розвиток міста і комфортність проживання мешканців. Зокрема, учасників заходу обурили дії управління архітектури та містобудування щодо початку процедури розгляду та врахування пропозицій громадськості у проектах містобудівної документації. До діалогу запросили і представників міської влади, проте запрошення у міськраді проігнорували.
«Згідно з проектом містобудівної документації, у Хмельницькому передбачено 54 будівельні майданчики, для яких буде змінено зональність, визначену Генеральним планом та планом зонування території міста. Серед переліку ділянок є такі, що належать до природно-заповідного фонду. Але є Закон України «Про мораторій на зміну цільового призначення окремих земельних ділянок рекреаційного призначення в містах та інших населених пунктах», що забороняє це робити. Тому ми хотіли це обговорити безпосередньо із владою. На жаль, ніхто не прийшов», - каже представник громадської організації «Дія громади» Олег Шаповалов.
Учасники круглого столу вважають, що ігнорування вимог закону та проштовхування інтересів забудовників призведе до загострення і без того критичної екологічної ситуації міста. На їхню думку, хмельничан свідомо позбавляють можливості реально оцінити зміни до Генерального плану, їхній вплив на природне середовище та створення зручних умов для проживання.
«Депутати мають дотримуватися законів, а громадськість повинна це контролювати. Адже заплановане оновлення Генплану – це порушення містобудівного і екологічного законодавства. Необхідне публічне обговорення, проведення державної експертизи, у тому числі екологічної, - пояснює депутат міської ради Володимир Швець. – Прийняття цих змін до Генерального плану дозволить зменшити зелені зони на п’ять гектарів і буде сигналом для депутатів, що вони можуть робити що завгодно. Треба усією громадою переконати їх, що зелені зони не варто чіпати, їх у Хмельницькому і так мало».
Представники громадських організацій прийняли резолюцію щодо змін до генерального плану, яку направлять до міської ради. Вони вимагають представників влади дотримуватись законодавства, виключити можливість проведення на земельних ділянках рекреаційного призначення будь-якого будівництва, яке суперечить екологічному законодавству, та дати доступ громаді до широкого обговорення генерального плану міста.

Коментарі:

Зоя Федорчук 06.03.2015 03:30

Шановні хмельничани! Ви,напевно,втратили  не тільки честь та гідність,але і остатки свого і без того невеликого розуму,якщо обираєте депутатами людей,які витирають об вас ноги! Вони не здатні потурбуватись навіть про себе,не те ,що про вас!Знову всупереч здоровому глузду, ЗАКОНУ,та вимогам громади хочуть будувати торгівельно-розважальні комплекси замість зелених зон,парків,скверів.Існуючі стоять напівпорожні,люди бідніють з кожним днем - а їм нові подавай, в які знову закопають мільйони наших з вами грошей!Місту загрожує екологічна , економічна та соціальна катастрофа з такими депутатами! Майте на увазі! 

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую