ye-logo.v1.2

В Ізяславі ледь не потрапив за ґрати рядовий, який ухилявся від мобілізації

Суспільство 3375
Фото: svoboda.te.ua

Чоловіка покарали двома з половиною роками ув'язнення з випробувальним терміном в один рік.

Житель Ізяславського району повинен був поповнити ряди 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади, проте в день відправлення рядовий солдат запасу не з'явився до військового комісаріату. Щодо чоловіка відкрили кримінальне провадження за статтею 336 - ухилення від призову за мобілізацією.
В судовому засіданні обвинувачений розповів, що 15 серпня 2014 року йому рідні сказали, що дзвонив голова сільради і просив його прибути негайно до військового комісаріату для постановки на облік. Як виявилося, за своїм військовим фахом рядовий запасу підпадав під мобілізацію. Проте уже у військкоматі чоловік відмовився отримувати повістку, та послався на те, що він є єдиним годувальником дружини та своїх двох неповнолітніх дітей, а батьки - непрацездатні. Після розмови з військовим комісаром, підозрюваний взяв повістку та розписався в її отриманні, але наступного дня до військкомату не з'явився.
Військовий комісар Ізяславського райвійськкомату підтвердив, що житель району підлягав призову за мобілізацією, оскільки підходила його військово-облікова спеціальність «оператор». Тому після проходження співбесіди, підозрюваному запропонували пройти військову службу у 128-й окремій гірсько-піхотній бригаді. Проте військовозобов'язаний відмовився від проходження медичного огляду, пояснивши при цьому, що він здоровий і скарг на здоров'я не має і не бажає покидати сім'ю та вирушати до військової частини.
Рядовий запасу підписався в отриманні повістки і уже 16 серпня 2014 року повинен був поїхати до військової частини, але на відправлення не з'явився.
Військовозобов'язаний у судовому засіданні визнав свою винну. Врахувавши це, Феміда покарала рядового запасу двома з половиною роками ув'язнення, але й встановила випробувальний термін в один рік.
Нагадаємо, на Хмельниччині за повідомленнями військових прокурорів було відкрито лише 11 кримінальних проваджень — усі відповідно до статті 336 Кримінального кодексу України (ухилення від призову за мобілізацією).

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую