ye-logo.v1.2

Хмельничани лише за один день перерахували шахраям понад 47 тисяч гривень

Кримінал 2450
Фото: goloskarpat.info

Злочинці продовжують користуватися довірливістю жителів Хмельницького.

Протягом четверга, 26 лютого, шахраї збагатилися на 47 тисяч гривень. Зловмисники по телефону під різними приводами дізнавалися у потерпілих реквізити та коди доступу до їхніх банківських карток та знімали усі заощадження.
Шестеро з восьми потерпілих перед тим розміщували у засобах масової інформації та на Інтернет-ресурсах оголошення про продаж різноманітних товарів: картоплі, килимів, запчастин, суконь тощо. При цьому для потенційних покупців вони зазначали номери телефонів, до яких була «прив‘язана» їхня банківська картка. Тож для шахраїв, знаючи номер телефону та картки, на яку продавець просив перерахувати гроші за покупку, не було складним під приводом купівлі товару виманити коди підтвердження операції по зніманню коштів, - відзначають хмельницькі міліціонери.
У двох випадках зловмисники проявили більшу вигадливість — представлялися банківськими працівниками, які намагаються запобігти несанкціонованому зняттю коштів з рахунку клієнта. Люди повідомляли усю необхідну інформацію без зайвих запитань. Найменша суму, яку вдалося злодіям зняти за один раз у результаті оборудки, становила 1900 гривень, найбільша — понад 11 тисяч.
Разом з тим, значна частина хмельничан все ж таки дослухається до порад працівників міліції. Того ж дня семеро хмельничан не піддалися на шахрайські байки про затриманих правоохоронцями їхніх родичів та необхідність відкупити їх від кримінальної відповідальності. Замість того, аби негайно виконувати вказівки «псевдоміліціонерів» по перерахунку коштів, вони одразу перетелефонували до міськвідділу міліції, щоб уточнити інформацію. Як з‘ясувалося, усі дзвінки були здійснені шахраями.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую