ye-logo.v1.2

На Харківщині засудили солдата з Теофіпольського району за п'яний дебош

Кримінал 2609
Фото: AFP

Військовослужбовець облаяв та ледь не побив заступника командира військової частини, а згодом вимагав гроші за конфісковане спиртне.

Чугуївський міський суд Харківської області покарав бійця із села Волиця-Польова Теофіпольського району. Подолянин, якого призвали на військову службу, влаштував справжній п'яний дебош із лайкою та погрозами, за що отримав п'ять років ув'язнення з випробувальним терміном у два роки.
Нашого земляка призвав до армії у квітні 2014 року Летичівсько-Старосинявський віськкомат. Чоловіка зарахували на посаду “механік-водій-електрик” до 51-ї окремої механізованої бригади, яка базується у Волинській області. Проте в травні подолянина відіслали на підвищення професійної майстерності та техніки водіння “БТР-70” до 92-ї окремої механізованої бригади на Харківщину. Уже на другий день свого перебування на Сході України боєць з Теофіпольського району разом з радіотелефоністом з Волинської області влаштували п'янку, яка привела їх на лаву підсудних.
Того дня відкомандировані до 92-ї ОМБР бійці вирушили до автопарку військової частини, де повинні були підвищувати свою фаховість, проте по дорозі теофіпольчанин та волинянин залишили стрій, знайшли магазин, придбали пиво та почали розпивати алкоголь поблизу зупинки громадського транспорту.
Помітив п'янчуг перший заступник командира 92-ї окремої механізованої бригади, проте одразу вгамувати бійців йому не вдалося.
“Не бажаючи підкорятися законним вимогам начальника військовослужбовці у грубій формі висловили першому заступнику командира військової частини відмову повернутися до підрозділу, разом з чим, зняли поясні ремені зі свого камуфльованого одягу, намотали їх на свої кулаки назовні металевою частиною та, супроводжуючи свої дії нецензурною лайкою, почали погрожувати підполковнику заподіянням тілесних ушкоджень та побоїв”, - йдеться у матеріалах справи.
Полковнику довелося викликати підмогу, щоб правопорушників доправили у військову частину. Проте, якщо радіотелефоніст вгамувався, то механіку-водію-електрику з Теофіпольського району цього виявилося замало. Згодом він з'явився на контрольно-пропускному пункті військової частини та почав вимагати у чергового групи посилення охорони порядку, щоб той повернув йому спиртне або гроші, в іншому разі погрожував побити. Подолянин покинув КПП лише тоді, коли отримав 100 гривень.
Дії дебоширів військова прокуратура кваліфікувала за частиною другою статті 402 (групова непокора) та частиною третьою статті 405 (погроза вчинена групою осіб) Кримінального кодексу України. Окрім того в пасив теофіпольчанину зарахували частину першу статті 405 Кримінального кодексу України за погрози на контрольно-пропускному пункті.
Попри те, що дебоширів покарали п'ятьма роками ув'язнення, Феміда врахувала, що засуджені покаялися, а тому встановила випробувальний термін у два роки.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую