ye-logo.v1.2

Хмельницький клуб мандрівників: онлайн-міст з Китаєм

Туризм 2539
Фото: автора та Дмитра Ковальова

У зустрічі клубу взяли участь відомі хмельницькі мандрівники, щоправда, віртуально.

На відвідувачів першої весняної зустрічі Хмельницького клубу мандрівників, на якій Дмитро Ковальов розповідав про свою подорож до Туреччини, чекав сюрприз. Відомі хмельницькі мандрівники Анна Думанська та Богдан Місюренко, які об'їздили автостопом більшість країн Європи та Азії, долучилися до зустрічі. Вони були з хмельничанами на відео-зв'язку із китайського міста Гуанчжоу.
«Майже три місяці тому ми виїхали автостопом до Москви. Звідти нам вдалося забронювати дуже дешеві квитки до Гонконгу. Там ми зробили візу у Тайвань, де і були цілий місяць, - розповідає Богдан. - Тепер Тайвань — одна з наших найулюбленіших країн, її мешканці — дуже привітні, культурні люди, гарно ставляться до іноземців».
Після Тайваню пара потрапила до В'єтнаму, де вже бувала у своїм масштабній навколоазійній мандрівці два роки тому. У В'єтнамі їм пощастило зробити тримісячну китайську візу за 30 доларів (після спілкування з консулом). Ось уже майже три тижні вони у Піднебесній.
«Зараз ми насолоджуємося цивілізацією, їмо фрукти. Вчора зустрічалися із українцями із Тернопіля», - каже Богдан.
Після короткої, але дуже цікавої і насиченої «трансляції» із Китаю, мандрівник Дмитро Ковальов розповів про свою подорож Туреччиною, яку він здійснив у жовтні-листопаді минулого року. За 50 днів від проїхав п'ять тисяч кілометрів, витративши за цей час 200 доларів. Хлопець пересувався автостопом, шукав безкоштовний нічліг за допомогою мережі всесвітньої гостинності couchsurfing.com, а також зупинявся у гостинних місцевих мешканців.


«Я був у Туреччині наприкінці жовтня — на початку грудня, подорожував південно-західним узбережжям країни, містами біля Середземного моря. У цей час там ще досить тепло, зате значно менше туристів, ніж влітку, - розповідає мандрівник. - Також у цей час прилавки магазинів та базарів ломляться від різноманітних фруктів, часто ціни на них були навіть дешевні, ніж в Україні».
Свою подорож Дмитро розпочав зі Стамбулу — найбільшого міста країни. Стамбул вразив хлопця величними мечетями та гігантським Гранд-базаром, поромами, які курсують протокою Босфор як звичайний громадський транспорт, та безліччю рибалок, які облюбували мости та набережні.


Після Стамбулу мандрівник відправився до Ізміру — міста з найвільнішими норовами у Туреччині. Також він побачив Ефес, Фетіє, Мармаріс, Фініке, Анталію, руїни античних міст, золоті пляжі, високі гори та мальовничі каньйони...
«Природа на узбережжі просто неймовірна. Там є спеціальні пішохідні маршрути, прокладені через гори і каньйони. Гуляючи там, я відчував, що потрапив у справжню казку», - каже хмельничанин.


Туреччина настільки сподобалася мандрівнику, що у травні він знову збирається туди.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую