ye-logo.v1.2

Хмельничани вшанували пам’ять Кобзаря

Суспільство 2628
Фото: автора

До пам’ятника Тарасові Шевченку з нагоди відзначення 201-ї річниці від дня його народження вінки та квіти поклали керівники міста та області.

Вранці 9 березня у Хмельницькому біля пам’ятника Тарасові Шевченку на урочисту церемонію покладання квітів прийшли представники міської влади, громадських організацій, релігійних конфесій, керівники підприємств, установ і організацій, громадськість міста. Був серед них і новопризначений голова облдержадміністрації Михайло Загородний. Церемонія тривала не довго, після покладання квітів і виконання гімну хмельничани швидко розійшлися у справах. Зовсім мало було серед присутніх молоді.
«Ми завжди повинні пам’ятати пророчі Тарасові слова: «Борітеся – поборете». Ми дійсно маємо боротися за свою країну, за свою незалежність. Якщо будемо боротися з ворогом, то повернемо собі єдину Україну», - зазначив голова обласної ради Іван Гончар.
«Я прийшов сьогодні віддати шану нашому Пророку. Якщо є можливість, на цей захід приходжу щороку. Здивований, що так мало людей, ніхто не повинен бути байдужий, бо такої людини, як Шевченко не було і не буде вже в Україні», - говорить Віктор Барбалюк.
Хмельничанин Василь Боднарюк був у 1992 році на відкритті цього пам’ятника. Каже, що тоді це була дуже вагома подія в житті міста. Щоправда, і людей тоді було більше.
«На відкриття свята багато людей зійшлося, співали, читали вірші. Це було свято на всю область. З того часу я тут щороку у день народження Шевченка. Це святе місце для кожного українця. Ми повинні пам’ятати цю велику людину. Він пройшов важкий шлях і заслужив, щоб його шанували у всьому світі», - переконаний пан Боднарюк.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую