ye-logo.v1.2

Професор з Хмельниччини отримав державну нагороду - Хрест Івана Мазепи

Суспільство 3183
Фото: meridian.kpnu.edu.ua

Документ про відзначення науковця ще у 2010 році підписав Віктор Ющенко, проте нагорода лише зараз потрапила до власника.

Доктора історичних наук, професора кафедри всесвітньої історії Кам’янець-Подільського національного університету імені І.Огієнка Валерія Степанкова нагороджено відзнакою Президента України – Хрестом Івана Мазепи.

Як повідомляє університетська газета “Студентський меридіан”, ще 23 лютого 2010 року Віктор Ющенко видав Указ №227/2010 “Про відзначення державними нагородами”. У документі було постановлено нагородити науковця за вагомий особистісний внесок у відродження історичної спадщини українського народу, багаторічну плідну професійну діяльність Хрестом Івана Мазепи, проте впродовж п’яти років професорові не віддавали нагороду. І тільки зараз Адміністрація Президента України Петра Порошенка передала Хрест Івана Мазепи з посвідченням для Валерія Степановича.

Привітав із досягненнями і вручив нагороду Валерію Степанкову ректор КПНУ імені Івана Огієнка Сергій Копилов.

Довідково. Валерій Степанков народився 18 вересня 1947 року у селі Слобідка-Рихтівська Кам’янець-Подільського району Хмельницької області. У 1969 році із відзнакою закінчив історичний факультет Кам’янець-Подільського державного педагогічного інституту. У 1980 році захистив у Дніпропетровському університеті кандидатську дисертацію, у 1993-му – у Київському державному національному університеті імені Т. Шевченка – докторську дисертацію. На січень 2014 року у його доробку близько 450 опублікованих наукових робіт, він є автором і співавтором понад 80 монографій, посібників, підручників і брошур, редактором і рецензентом близько 180 монографій, збірників, статей, посібників і матеріалів конференцій.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую