ye-logo.v1.2

Зберігайте спокій, не панікуйте та заробляйте гроші

Політика 3140

Суспільно-економічна ситуація в країні останнім часом випробовує українців на патріотичність: війна, криза, паніка… а ми не здаємося, лише міцніємо та гуртуємося.

Нам нав’язали вектор розвитку не про європейський, а російський? Ми вийшли на Майдан і вже понад рік як країна змінюєтся. Не так швидко, як би того хотілося, можливо, не так якісно, як би нам хотілося. Але! Система потроху обростає людьми, які справді вірять у нашу країну і крок за кроком її змінюють.
З нами розв’язали війну знаючи, що наша армія ослаблена? А ми згуртувалися і всім миром скинулися на армію, як кажуть «хто чим може». Ми й досі стягуємо для наших військових з усіх усюд все необхідне: від найдрібнішого, як ось шкарпетки, білизну та продукти, до важкої техніки, зброї та іншої амуніції. Благодійні фонди, волонтери, підприємці, активісти та й звичайні українці об’єдналися і як мурахи працюють на оду спільну мету – перемогти агресора і переможно зберегти територіальну цілісність та Незалежність України. Лише Хмельниччина зміцнила обороноздатність України на 23 мільйони гривень уже в цьому році. Таку суму, за даними головного управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області, перерахували до держбюджету мешканці краю. Тільки у лютому цього року з доходів жителів Хмельниччини відрахували 12 мільйонів 475 тисяч гривень військового збору. У січні такий податок склав близько 11 мільйонів гривень. Загалом же, з часу введення військового збору, мешканці Хмельниччини зі своїх доходів направили на потреби Збройних Сил України 76 мільйонів 16 тисяч гривень.
Нам оголосили кризу? А ми, на якусь мить лише розгубившись, продовжуємо жити, працювати і готові терпіти негаразди, лишень би бути вільними. Продуктова паніка, яку нам, українцям намагалися нав’язати, тривала якусь одну-дві доби, поки люди не оговталися і зрозуміли: а життя триває, гривня потроху міцніє, долар «падає», ціни повертаються на свій звичний рівень.
Не радять панікувати й політики, хоча саме їх намагалися звинуватити в усьому, що відбувається. Хмельницькі міські УДАРівці, до прикладу, не лише самі налаштовані на краще «завтра», але й переконуються у цьому інших.
«Ці кілька важких етапів, які зараз переживають українці в цілому, та хмельничани, зокрема, показали, що ми стали нацією, ми все менше живемо одним днем, і все більше прораховуємо на кілька кроків наперед. Ми навчилися, зціпивши зуби, терпіти якісь негаразди сьогодні, заради кращого завтра. Тому вважаю, що жодне підвищення цін, політичні ігрища «на верху» чи навіть війна, не повинні сіяти у нас паніку. Навпаки, усі ці фактори слугують для наш своєрідним шліфувальним каменем, який допомагає нам ставати сильнішими, чистішими і цінувати те, що ми маємо і тих, кого ми маємо», – переконує представник Хмельницької міської партійної організації «УДАР» Олександр Гилета, і радить зберігати спокій, не панікувати та заробляйте гроші. Адже вони нам знадобляться, щоб не лише підтримувати армію, але й самим насолоджуватися життям у вільній, демократичній та європейській Україні.

Олег КРАВЧУК.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую