ye-logo.v1.2

СБУ: посібником терористів виявився телевізійник з Хмельницького (ОНОВЛЕНО)

Кримінал 4203
korrespondent.net
Оператора Тараса Боднарука затримали 13 березня, коли він повернувся додому у . Фото: korrespondent.net

Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

 Управління Служби безпеки України у Хмельницькій області відкрило кримінальне провадження щодо операртора ТРК «Новороссия», який займався пропагандою тероризму та вів антиукраїнську політику.
Підозрюваним є 27-річний житель села Куражин Новоушицького району Тарас Боднарук. Він восени 2014 року виїхав до Донецька та працевлаштувався там на посаду оператора телеканалу «Новороссия ТВ».

"Зловмисник спільно із журналістами телеканалу займався зйомкою замовних відеоматеріалів для програми «Лента новостей «Новороссия ТВ», неодноразово знімав репортажі за участю ватажків терористичних груп, які діють у Донецькій та Луганській областях, - повідомляють у прес-центрі СБУ. - Підготовлені за його участі сюжети не лише пропагували тероризм, а й виправдовували злочини бойовиків терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР», закликали до порушення територіальної цілісності України, сприяли свідомому розпалюванню конфлікту та ворожнечі на Сході країни, знищенню цивільного населення."

Оператора Тараса Боднарука затримали 13 березня, коли він повернувся додому у "відпустку".
Кримінальне провадження відкрито за частиною першою статті 258-3 Кримінального кодексу України - організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації. Журналістові загрожує ув’язнення від восьми до 15-ти років.

Довідка «Газети «Є»
Тарас Боднарук народився 6 липня 1987 року у Новій Ушиці. Працював телеоператором у телекомпаніях Хмельницької області: «Контакт», «Ексклюзив», «33-ій канал», «Краяни TV». У 2011 році був режисером, автором сценарію, оператором та монтажером короткометражного фільму «Баллада о заблудшем», яка стала фіналістом кінофестивалю «РАНОК». У 2012 році презентував музичне відео "Vanilla Sky".

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую