ye-logo.v1.2

В міжнародному мистецькому проекті Google з'явився стріт-арт із Кам'янця-Подільського

Культура 4553
Фото: автора та організаторів "Республіки"

Наразі це єдині роботи з України.

У проекті Google Art Project можна переглянути біля п'яти тисяч вуличних картин з усього світу. Наприклад, знаменитий стріт-арт у лондонському районі Іст-Енд чи на Уїнстон-стріт в Лос-Анджелесі. 17 березня у проекті з'явилися роботи з України — це 40 муралів (вуличних малюнків на стінах) у Кам'янці-Подільському, створених під час фестивалю «Республіка».
«Протягом року ми вели переписку з компанією, надсилали якісні фото муралів, детальний опис, заповнювати різні документи, - розповідає директор фестивалю «Республіка» Андрій Зоін. - Завдяки тому, що наш стріт-арт з'явився на такому потужному ресурсі, Кам'янець-Подільський матиме нові можливості для розвитку туризму. Якщо людина, яка цікавиться стріт-артом, подорожуватиме Україною і знатиме, що у маленькому містечку є кілька десятків цікавих малюнків, вона обов'язково заїде сюди».
В Google Art Project можна не тільки розглянути малюнки на будинках у Кам'янці, а й дізнатися, коли і ким вони були створені, а також знайти їх на карті.
Фактично у Кам'янці-Подільському з'явився новий туристичний маршрут, і його оригінальність у тому, що він пролягає не історичним центром міста, а спальними районами.
«Для нас — це популяризація «Республіки». Після того, як ми з'явилися в Google Art Project, одразу багато художників почали контактувати з нами, хочуть приїздити у Кам'янець і малювати», - каже Андрій.
Під час наступного фестивалю «Республіка», що запланований на вересень 2015 року, організатори планують створити нові мурали: один-два масштабних і багато менших. Головна мета — залучити до прикрашання своїх будинків мешканців міста.
Нагадаємо, що активісти «Республіки» хочуть намалювати мурал на музичній школі №1 у Хмельницькому. Затримка за владою, яка має дати остаточний дозвіл.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую