ye-logo.v1.2

У Білогірському районі хвору на сказ худобу здали на м'ясокомбінат

Суспільство 2616
korova-cow.ru
Господарство продало дві хворі тварини м’ясопереробному підприємству.. Фото: korova-cow.ru

Проте правоохоронці не допустили появи на прилавках магазинів зараженої ковбаси та сосисок.

В одному із господарств Білогірського району виявили молодняк великої рогатої худоби з підозрою на сказ.
“З метою здійснення епізоотичного розслідування випадку захворювання, встановлення джерела інфекції, вжиття невідкладних заходів для локалізації та ліквідації хвороби створено робочу групу із фахівців державної служби ветеринарної медицини району та області, яка виїхала на місце”, - повідомляє Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України.
В результаті дводенного розслідування, працівники відділу ветеринарної міліції та Білогірського райвідділу встановили, що без повідомлення державної служби ветеринарної медицини господарство продало дві хворі тварини м’ясопереробному підприємству, яке прийняло худобу, не звернувши увагу на відсутність супровідних ветеринарних документів та офіційного лікаря.
Правоохоронці конфіскували з підприємства м’ясотуші, субпродукти та шкури і спалили їх на могильнику. Роботу підприємства призупинено для миття та дезінфекції. Також ветеринарна служба відібрала матеріали для проведення підтверджуючих досліджень у Хмельницькій регіональній державній лабораторії. А в фермерському господарстві уже провели дезінфекцію та щеплення тварин.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую