ye-logo.v1.2

У Хмельницькому презентували ляльок із пап'є-маше (ФОТО)

Культура 4070

Олександр Швед представив свої скульптури у галереї «На Проскурівській».

Самобутній майстер Олександр Швед вперше представив на розсуд публіки власну творчість, якою він займається останні п'ять років. Він самотужки опанував техніку пап'є-маше і виготовляє з паперу та клею дивовижні речі. Це оригінальні скульптури людей, виконані з гумором, кожен зі своїм характером та норовом, одні мрійливі, інші пихаті, а ще фігурки тварин, вази, африканські маски.


А все почалося, коли донька попросила батька допомогти із шкільним завданням — обклеїти тарілку у техніці пап'є-маше. Він настільки захопився технікою, що згодом присвячував їй увесь вільний час, а тепер працює над скульптурами по 12-15 годин на добу.


Надихає майстра на такі дивовижні вироби навколишній світ та люди — знайомі чи перехожі на вулиці.
«Десь глибоко зберігся дитячий спогад про героя мультику чи казки, а тут йде людина, так схожа на цього персонажа. Ну як її не зобразити, - каже Олександр. - Я не подорожував десь далеко у пошуках натхнення, наше місто і область дуже цікаві, багаті на цікавих людей».


До речі, чимало його фігурок чомусь наштовхують на думку, що саме так мали виглядати мешканці старого провінційного Проскурова...


А ще серед його скульптур чимало музикантів, і часто вони зібрані у тематичні композиції: тріо східних красунь з домрами і барабанами, пузатий квартет, вірменський гурт, що налічує аж вісім учасників.


Виставку «Театр ляльок» Олександра Шведа можна переглянути у галереї «На Проскурівській» (вул. Проскурівська, 47) до 30 березня.

Нагадаємо, що у цю неділю, 22 березня, у Хмельницькому музично-драматичному театрі ім. М. Старицького відбудеться прем'єра вистави "Республіка на колесах"

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую