ye-logo.v1.2

Дороги Хмельниччини знову залишаться без капітального ремонту, “залатають” лише ямки

Суспільство 2111
Начальник обласної Служби автомобільних доріг Петро Гнидюк: “Щоб відремонтувати в області дороги лише державного значення, треба близько 600 мільйонів гривень”.
Начальник обласної Служби автомобільних доріг Петро Гнидюк: “Щоб відремонтувати в області дороги лише державного значення, треба близько 600 мільйонів гривень”.. Фото: Галина Мельник

Завершити ремонтні роботи дорожники обіцяють до середини травня.

Цьогоріч на утримання доріг загального користування державного та місцевого значення у Хмельницькій області виділено з державного бюджету понад 106 мільйонів гривень, з обласного — коштів не передбачено. Як зазначає начальник Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області Петро Гнидюк, вже другий тиждень проводиться ліквідація ямковості на дорогах, яка коштуватиме близько 46 мільйонів гривень. Загалом же, за його словами, 90% усіх доріг України потребують не ямкового, а капітального ремонту, та коштів на це в держави немає.
“Щоб ліквідувати колійність на дорогах лише державного значення в області, потрібно близько 600 мільйонів гривень. Таких коштів у держави немає. Тому будемо обмежуватись ліквідацією ямковості. Прийнято завжди визначати дату здачі об’єктів, тому якщо ми закінчимо роботи десь до 15 травня, це буде дуже добре”, - каже Петро Гнидюк.
За його словами, насамперед, ремонтуються ті ділянки дороги, які перебувають в найгіршому стані. Залучаються кошти з різних джерел.
“Є ще перелік об’єктів будівництва і реконструкції доріг на 2015 рік. В нього включені проблемні ділянки доріг регіонального, національного, міжнародного значення. Сума складає 129 мільйонів, та передбачена з іншого джерела — це кредитні кошти, які залучає Автодор з державних банків”, - зауважує Петро Гнидюк.
Окрім того, цьогоріч в рамках спільного проекту Міжнародного Банку Реконструкції та Розвитку з метою покращення безпеки дорожнього руху запланований ремонт особливо небезпечної ділянки дороги М-12: від Голоскова Летичівського району до кордону з Вінницькою областю. Зараз виконуються проектні роботи, далі — проведення тендеру, переможець якого визначиться лише наприкінці осені.
Тим часом, через аварійний стан доріг, зазначають у Державтоінспекції, часто трапляються ДТП. Як зауважив начальник обласного УДАІ УМВС України Дмитро Кийов, минулого року в області зафіксовано 13 аварій, які трапились з вини утримувача доріг.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую