ye-logo.v1.2

На Хмельниччині заборонять ловити рибу до кінця червня

Суспільство 4923
За вилов риби під час нерестового періоду у заборонених місцях стягуватимуть з порушників штраф у сумі від 34-170 гривень.
За вилов риби під час нерестового періоду у заборонених місцях стягуватимуть з порушників штраф у сумі від 34-170 гривень.. Фото: zz.te.ua

З 1 квітня розпочинається весняно-літній нерестовий період.

На усіх водоймах Хмельниччини встановлюється заборона на промисловий та любительський вилов риби на час нересту та період відкладання ікри. Як повідомляють у Держекоінспекції, операція “Нерест” на водоймах області триватиме до 17 червня цього року.

З 1 квітня держінспектори з охорони навколишнього природного середовища у складі оперативних груп по боротьбі з браконьєрством, спільно з правоохоронцями, інспекторами держрибохорони здійснюватимуть постійний контроль за використанням водних живих ресурсів. Проводитимуться рейди на річках та водоймах в усіх районах області. Перевірятимуть також ринки та інші місця торгівлі.

“Заборонено любительський та спортивний вилов водних біоресурсів: в усіх водосховищах - до 10 червня (включно); у всіх річках та їх кореневих водоймах - до 20 травня (включно) 2015 року, а в придаткових системах водойм - до 30 червня (включно) 2015 року; у річці Дністер з усіма притоками - до 10 червня 2015 року; у Дністровському водосховищі – до 29 червня (включно), у водоймі-охолоджувачі Хмельницької АЕС – до 9 червня; у період виношування річковим раком ікринок, личинок – до 20 червня”, - інформує Держекоінспекція області.

У відомстві наголошують, що любительська риболовля у нерестовий період дозволена на спеціально визначених Хмельницькрибохороною ділянках водойм однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом і тільки з берега.

За вилов риби під час нерестового періоду у заборонених місцях стягуватимуть з порушників штраф у сумі від 34-170 гривень. Якщо ж ловили рибу забороненими знаряддями – приміром, сіткою, павуком, острогою, електроловом, то за таке порушення розмір штрафу – 340-680 гривень. Також на період нересту діятиме табу на пересування всіх плавальних засобів, крім суден спецорганів охорони.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую