ye-logo.v1.2

Покупці алкоголю наповнили місцеві бюджети Хмельниччини на 16 мільйонів гривень

Економіка 2012
news24.in.ua
До платників акцизного податку належать особи, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів.. Фото: news24.in.ua

Громадяни, купуючи підакцизні товари, можуть контролювати оподаткування та наповнення місцевих бюджетів.

За даними Фіскальної служби області, на Хмельниччині реальним джерелом наповнення місцевих бюджетів став акцизний податок з роздрібного продажу пива, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, нафтопродуктів та інших підакцизних товарів за ставкою 5% реалізованого товару. З початку року загальна сума надходжень до місцевих бюджетів від платників нового акцизу перевищила 16 мільйонів гривень.

“Сплата цього податку відбувається до місцевих бюджетів адміністративно-територіальних одиниць, на яких розташовані пункти продажу підакцизних товарів. Реєстрація контролюючими органами таких суб’єктів господарювання, як платників акцизного податку здійснюється автоматично при поданні ними декларації”, - пояснюють у прес-службі обласного управління ДФС України.

Як відзначають податківці, у забезпеченні повноти сплати цього податку значну роль можуть відіграти самі представники громадськості, які, купуючи підакцизні товари, отримують фіскальні чеки і таким чином контролюють оподаткування та наповнення місцевих бюджетів.

Нагадаємо, до платників акцизного податку належать особи, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів. Ця норма набула чинності згідно з ухваленим Законом України “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи” № 71-VIII від 28.12.2014, яким внесено зміни та доповнення до розділу “Акцизний податок»” Податкового кодексу України.

Ставка податку встановлюється рішенням сільських, селищних та міських рад у розмірі 5% від вартості підакцизних товарів.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую