ye-logo.v1.2

Завдяки серцям хмельничан недоношені немовлята отримали шанс побачити світ власними очима

Здоров'я 3917

На благодійні пожертви для Хмельницького обласного перинатального центру було закуплене необхідне медичне обладнання.

Хмельницькому обласному перинатальному центру подарували офтальмологічне обладнання. Його вдалося придбати за кошти, зібрані під час благодійної акції «Від серця до серця».

«Обладнання придбали за кошти, зібрані у минулому році. Жителі Хмельницької області пожертвували більше 76 тисяч гривень і саме на ці гроші - 76 тисяч 150 гривень - було придбане це медичне обладнання. Тому усіх, хто долучався, - волонтери, співорганізатори чи небайдужі люди, які кидали у наші скриньки гроші, - хочу привітати з таким гарним результатом нашої роботи», - розповідає координатор акції благодійного фонду «Від серця до серця» у Хмельницькій області Наталія Шмурікова.

Благодійний фонд «Від серця до серця» на зібрані кошти придбав ретиноскоп та вставки для корекції зору – це офтальмологічне обладнання для перевірки гостроти зору. Ним користуватимуться у відділенні післяінтенсивного догляду новонароджених дітей Хмельницького обласного перинатального центру.

«Недоношені діти потрапляють сюди після відділення інтенсивної терапії новонароджених і лікуються тут до двох-трьох місяців, аж до виписки, - пояснює керівник Хмельницького обласного перинатального центру Лариса Притуляк. – У таких дітей найчастіші ускладнення із зором та нервовою системою. І обладнання, яке ми сьогодні отримали, вкрай необхідне для адекватного обстеження дітей.»

Ретиноскопом «Heine Beta 200» перевірку пройшли уже перші немовлята: «Ним ми оглядаємо сітківку, основні частини очного дна, зоровий нерв та судини. У діток , які народилися недоношеними, зазвичай сітківка ще незріла. У цього апарату високоякісна оптика, багато фільтрів, які дають можливість лікарю деталізувати чи є у дитинки патологію та у чому полягає. Завдяки цьому можна призначити правильне лікування на ранніх стадіях і повністю вилікувати немовля», - запевняє лікар-ретинолог Оксана Добровольська.

Тим часом, 1 квітня знову стартує благодійна акція «Від серця до серця». Основний етап збору коштів відбудеться у неділю, 26 квітня. Цього разу організатори хочуть придбати за кошти пожертв реанімаційне обладнання для однієї із дитячих лікарень.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую