ye-logo.v1.2

8 травня хмельничани відзначатимуть День пам'яті та примирення

Суспільство 2597
з архіву редакції
Фото: з архіву редакції

Однак хмельницькі ветерани проти цієї дати.

Президент України Петро Порошенко підписав указ, який встановлює нову пам'ятну дату в Україні. Відтепер 8 травня – День пам'яті та примирення.
Як повідомляє «Українська правда», нова пам'ятна дата встановлюється для «вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих». Вшановувати у цей день будуть воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни.
Однак ветерани Хмельницького проти цієї дати. Таку позицію озвучив голова міської ради ветеранів Мунір Садиков.
«Ветерани категорично проти цієї дати. Як можна примирити плачів і їхніх жертв? Для громадян Німеччини, США, Ізраїлю цей день може бути скорботним. Для нас же День Перемоги — це свято, - розповідає Мунір Мухамедович. - Війна прокотилася всією Україною, кожен клаптик землі политий кров'ю. Тільки на Хмельниччині фашисти розстріляли 16 тисяч людей, 117 тисяч вивезли у Німеччину на примусові роботи. Тільки в Проскурові налічувалося вісім концтаборів. Перемога далася великою кров'ю».
Хоча на 8 травня влада планує пам'ятні заходи, однак цей день залишиться робочим. 9 травня, як і раніше, святкуватимемо День Перемоги.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую