ye-logo.v1.2

Військові Хмельниччини полюбляють привозити з АТО трофейну зброю

Кримінал 2080

За час проведення антитерористичної операції міліціонери 14 разів реєстрували факт незаконного поводження зі зброєю солдатами.

На Хмельниччині протягом лютого-березня тривала спецоперація “Зброя та вибухівка”. Результатом роботи міліціонерів стали 40 кримінальних проваджень за нелегальне користування зброєю і боєприпасами.
За цей час правоохоронці конфіскували у жителів Хмельницької області три гвинтівки, вісім пістолетів, п'ять обрізів мисливських рушниць, дві одиниці саморобної зброї, п'ять гранат, три вибухові пристрої, 750 грам вибухівки та 919 набоїв різного калібру. Проте у порівнянні із минулими роками ситуація на Поділлі лише погіршилася, адже на Сході України триває антитерористична операція і багато хто, навіть серед військовослужбовців, намагається скористатися цим, щоб заробити грошей на трофейній зброї.
“Переважна більшість вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки вилучена у цивільних осіб. Однак задокументовано два факти незаконного поводження зі зброєю з боку військовослужбовців Збройних сил України та один факт — з боку представників добровольчого батальйону, - розповідає начальник управління карного розшуку УМВС України у Хмельницькій області Олександр Карпов. - Загалом з початку року було вилучено 31 одиницю вогнепальної зброї, що у чотири рази більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.”
Правоохоронці відзначають, якщо раніше конфісковували зброю часів Другої Світової війни, то зараз у мешканців Хмельниччини знаходять сучасні автомати та гранати.
“Це пов'язано із проведенням на Сході України антитерористичної операції. Почастішали випадки привозу звідти зброї як військовослужбовцями, так і членами добровольчих батальйонів. Протягом 2014-2015 років органами внутрішніх справ області виявлено 14 фактів незаконного поводження зі броєю військовослужбовцями”, - відзначає полковник Олександр Карпов.
Нагадаємо, нещодавно на залізничному вокзалі у Хмельницькому затримали спецпризначенця із гранатами та гранатометами. У Шепетівці начальник речової служби військової частини зберігав гранату та набої. А у серпні минулого року у Летичівському районі затримали бійців добровольчого батальйону із цілим арсеналом зброї.
Разом з тим, з 1 по 30 квітня у Хмельницькій області триватиме місячник добровільної здачі зброї. Здавши нелегальну зброю протягом цього часу, можна уникнути кримінальної відповідальності, яка передбачає до семи років ув'язнення.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую