ye-logo.v1.2

Надійність «Приватбанку» гарантована державою

Економіка 3440
Фото: business.ua

Нацбанк України спростовує неправдиву інформацію в пресі щодо діяльності одного з найбільших комерційних банків країни.

Зважаючи на події, які останніми тижнями відбуваються навколо одного з власників ПАТ КБ «Приватбанк» Ігоря Коломойського, у пресі з’явилося чимало новин та повідомлень щодо того, що одна з найпопулярніших банківських установ перебуває на межі краху та банкрутства. Проте, як зазначає прес-служба Нацбанку України, клієнти та партнери банку не мають підстав для занепокоєння. «Приватбанк» є стабільно працюючим системним банком, який у своїй роботі дотримується відповідних норм щодо безперебійного обслуговування клієнтів.

На сьогодні «Приватбанк» є системно важливим для фінансової системи та найбільшим ощадним спеціалізованим банком. Його ринкова частка за вкладами населення становить більше 26%. Зважаючи на це, Національний банк продовжуватиме підтримувати, за необхідності, цю фінансову установу, в тому числі шляхом надання кредитів рефінансування, яке буде спрямоване на виконання зобов’язань перед фізичними особами.

«Національний банк України надає кредити рефінансування на підтримку ліквідності лише платоспроможним банкам, що дотримуються вимог законодавства. Усі кредити надаються під якісну заставу, що має справедливу вартість, підтверджену провідними міжнародними компаніями-оцінщиками», – наголосив перший заступник Голови Національного банку України Олександр Писарук.

Нацбанк України закликає ЗМІ та громадян не піддаватися на інформаційні провокації, сутність та походження яких наразі вивчається відповідними органами.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую