ye-logo.v1.2

У Ярмолинцях знайшли 23 артилерійські снаряди і міну

Суспільство 3727
Боєприпаси були виявлені в урочищі “Евеліна” у Ярмолинцях.
Боєприпаси були виявлені в урочищі “Евеліна” у Ярмолинцях.. Фото: km.mns.gov.ua

Боєприпаси знищили у спеціально відведеному місці.

Учора, 31 березня о 16:00 піротехніки Аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області знищили у спеціально відведеному місці 23 артилерійські снаряди калібру 76 мм, 1 мінометну міну та 3 підривники до артснарядів.

Як повідомляють надзвичайники, боєприпаси були виявлені в урочищі “Евеліна” в смт. Ярмолинці. Під час контрольного обстеження місцевості сапери додатково виявили ще 29 артилерійських снарядів часів Другої світової війни.

Урочище “Евеліна” входить до лісництва державного підприємства “Ярмолинецьке лісове господарство”. Певний час німецькі війська мобілізувались в районі Ярмолинець, і почали звозити величезну кількість боєприпасів, спорядження та іншої зброї, котру згодом розміщували на складах у “Евеліні”. При наближенні радянських військ до Хмельницького (тоді Проскурова) у 1944 році, усі склади частково висадили в повітря, вибухи були чутні за десятки кілометрів. Хоч склади знищили, чимало боєприпасів ще залишилося.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую